Не са получили 870 млН. лв. за вече свършена работаОбсъждат

...
Не са получили 870 млН. лв. за вече свършена работаОбсъждат
Коментари Харесай

Пътищари протестираха в цялата страна


Не са получили 870 млН. лева за към този момент свършена работа
Обсъждат вероятните решения

Национален митинг на пътностроителните компании се организира сред 16 и 17 часа през вчерашния ден в цялата страна. Причина за това са неизплатените 870 млн. лева за към този момент качествено свършена работа по подписани контракти.

“Протестираме, с цел да заострим вниманието на обществото, че се забавят някои процеси по подготовката на зимния интервал. Не сме получавали от много време пари, нито се разрешава да се фактурират към този момент сертифицирани дейности”, сподели ръководителят на камарата Стефан Чайков. “Държавата намерено призна, че тези пари ни се дължат, 870 милиона са фактурирани и сертифицирани”, добави той.

Камарата на строителите в България съобщи своята поддръжка към справедливите претенции на Българска браншова камара “Пътища”. Заставаме зад настояванията им за намиране на решение на казуса със забавените заплащания, обявиха от КСБ.

Междуведомствената работна група, която търси решение на казуса, през днешния ден би трябвало да излезе с съответни оферти. Една от концепциите е договорите за поддържане на пътищата да бъдат прекъснати, а зимното разчистване да бъде обезпечено с анекси към настоящи контракти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР