Не са нужни бележки от училището, за да може родителите

...
Не са нужни бележки от училището, за да може родителите
Коментари Харесай

Вече не са нужни бележки от училището за еднократната социална помощ

Не са нужни бележки от учебното заведение, с цел да може родителите на възпитаници от 1 до 4 ти клас да подават заявки за еднократна помощ в обществените служби.

Това научиха businessnovinite.bg от частно учебно заведение в София.

До в този момент родители се оплакваха пред медията ни, че е настъпил безпорядък с бележките, тъй като едни учебни заведения издавали сбъркани бележки,

От обществената работа два пъти ни разкарват за бележки, тъй като първата записка не била правилно написана, споделиха наши читатели.

В последна сметка от въпросното частно учебно заведение са получили писмо от Министерството на образованието, в което се споделя, че на Агенция обществено подкрепяне е възложен електронен достъп до информация за записване на всеки възпитаник от Регистъра на междинните учебни заведения и детски градини. Затова и удостоверения за приемане на еднократната помощ не са нужни.

От обществените служби изясняват, че сумата, която депутатите утвърдиха за помощ за всеки възпитаник ще бъде изплатена на два пъти. Първият транш евентуално ще е през октомври, макар че се надяват и да е по-рано, а вторият при започване на втория период.

Помощта се дава без значение от размера на доходите на: родители и осиновители; приемни семейства/семейства на близки и родственици, за децата, настанени по реда на член 26 от Закона за протекция на детето; настойник/попечител, който отглежда детето.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР