Не са неколцина от моите читатели, на които е известно,

...
Не са неколцина от моите читатели, на които е известно,
Коментари Харесай

Антон Дончев в едно от последните си интервюта: Не бива и не се търпи да се появяваме в разни класации на последно място


Не са неколцина от моите читатели, на които е известно, че всред тези 40 заглавия при приемането на романа " Време разделно ", в 10-15 е преведен като " Часът на избора ". Затова постоянно съм се боял да използвам часа на избора, като си напомням какво съдбоносно значение е имала тази фраза за нашия народ. Това споделя в изявление пред Novini.bg. от 18 ноември 2021 година писателят Антон Дончев, който през днешния ден напусна този свят.

„ Този избор, пред който сме изправени, напълно умерено можем да си позволим да го приравним към " Време разделно ". Защото става дума за една смяна в живота на нацията, в облика на нацията. Не е значимо чии ръце са носили знамената, значимо е това, че на знамената постоянно е пишело " Промяна ". Нашият народ не желае пред света да шества този облик за нашата нация, който е неверен'', показва той.

„ Не можем, не трябва и не се търпи да се показваме в всякакви ранглисти на последно място. За страдание става въпрос за статистика, става въпрос за бройки. Достатъчно съм видял в България, задоволително съм видял и в чужбина, с цел да кажа, че мястото, което заемаме, по никакъв метод не дава отговор на това, което сме, на това, което сме заслужили и на това, което би трябвало да бъдем “, безапелационен е Антон Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР