Не са малко хората, които отричат ваксините, спазването на ограничителните

...
Не са малко хората, които отричат ваксините, спазването на ограничителните
Коментари Харесай

Екзорсизмът е опасна КОВИД-алтернатива

Не са малко хората, които отхвърлят имунизациите, спазването на ограничаващите ограничения и търсят различен метод да се лекуват и защищават от КОВИД-19. След като билковите отвари на перуанските индианци не се оказаха ефикасни по време на първата вълна на ковид, през днешния ден сме очевидци на по-краен способ, съумял да се резервира във времето и утвърден от християните: православни, католици, евангелисти.

Повод за актуалната публикация е излязлата предходната седмица вест, че в нискообразованите общества, където религията дефинира мирогледа, са предпочетени точно църковните ритуали пред медицината. За читателите разясняваме, че терминът " екзорсизъм " значи в превод " вълшебен обред ". Но не става въпрос за този, осъществен от гледачки, баячки и впрочем " надарени " хора. Те са жигосани от епохи. Докато той е църковна процедура.

На конференция на свещениците-екзорсисти, извършена предходната седмица във Ватикана, стана ясно, че за последните две години, откогато върлува КОВИД-пандемията, са получили доста повече позвънявания, в сравнение с от доста време насам. Той е считан за цяло изкуство и преди появяването на вируса, някои от практикуващите го се тормозили, че дните му са преброени. Основната му задача е да " лекува болните, да освободи потиснатите и да прогони демоните ". Защото мнозина са уверени, че

болестта е самият дявол

" Болните от вируса имат всички признаци на обладани от дявол ", настояват някои свещени лица. Дали в действителност е по този начин? Всички които към този момент са го изкарали, както и техните близки и познати, доста добре знаят, че главните признаци на болестта са: затруднено дишане, мощна изнемощялост, некадърност да се стане от леглото, висока температура, загуба на вкус и подушване и други.

А по какъв начин разказват " захласнатите от тъмните сили "? Човек изпитва неприятно възприятие, когато види кръст или различен заветен предмет. Или, в случай че някой му заприказва на латински, той незабавно отвръща на този език и могат да проведат диалог. На последно място, когато изпадне в рецесия, внезапно придобива гигантски сили и даже 10 мъже не могат да го удържат.

Целта е на екзорсизма е да се прогонят " злите сили ", да ни избави от Дявола. Когато не може да се изясни нещо, незабавно му се придава възвишен (извънземен) или пъклен темперамент. Ако към това прибавим и думите на американските чиновници от разузнаването от оня ден, че в никакъв случай няма да разберем произхода на ковид, то още повече някои имат съображение да го отъждествяват с работата на тъмните сили. " Там, където науката е безсилна и не може да даде разумно пояснение, се намесва Църквата ", безапелационен е аржентинският духовник Мануел Акуня. Самият той, след осъществяването на 1200 екзорсизма, спрял да ги брои. За всеки случай, постоянно е придружаван от психолози и психиатри. " Екзорсизмът е последната стъпка ", заключава божият чиновник.

Оказва се, че не постоянно е по този начин. Понякога това е единственият метод в дребни отдалечени места, където доктор няма, само че за сметка на това има духовник. Показателен е образецът с 25-годишна жена в Никарагуа. Вилма Трухийо се почувствала зле, почнала да приказва несвързано. Поради липса на лекар, повикали младия евангелистки свещеник в селото. По негова " рекомендация ", тя била държана заключена цяла седмица в тъмна, дървена барака, без храна и вода, в отдалечено място без електричество и интернет, надалеч от фамилията си и хора като цяло. Всичко това " за нейно положително ". Единствените живи същества в близост били дузина църковни чиновници, които стояли извън да се молят. " Молитвите били най-хубавата противоотрова против демоните вътре в нея ", уверявали те. Дни наред я определяли като " не изцяло излекувана ". На шестата вечер, един от свещениците съобщил, че получил божие просветление, че посредством силата на огъня могат да прогонят демоните от нея. 12-те мъже създали спонтанна клада, съблекли я чисто гола и я завързали за едно дърво. Резултатът бил: 80% изгаряния, кръв в белите дробове и... гибел на път за болничното заведение. Свещениците не са осъдени, те съжаляват, че са изгубили борбата с " Рогатия ", а опечаленото семейство не смее да търси отмъщение, да не ги набедят и тях, че демони са се вселили в телата им.

Според католиците няма съответна молитва или обред, импровизира се на място и всичко зависи от случая и несъмнено, индивида. Както по време на Светата инквизиция: на момента се взема решение кой и по какъв начин да бъде малтретиран.

Докато за мнозина екзорсизмът е част от

сюжета на филм на ужасите

или средновековна процедура, то за друга не по-малка част е избавление. Или най-малко те по този начин си мислят. Средно сред 15 и 20 разнообразни индивида търсят тази услуга дневно, страхувайки се, желаят " да си запишат час ". В подобен случай, можем ли да приказваме за чиста форма на боязън или слаба душeвност? Къде е истината? Вилма Трухийо не е единствената умряла след църковния обред. Има толкоз доста като нея, които по време на самата процедура не са издържали и са умирали. Заключението е било постоянно едно и също: " Слаба воля, Дяволът победи. " Водени са правосъдни каузи, тъй като екзорсистите се опълчват на приема на медикаменти, а медиците настояват, че точно отводът от тях, убива пациентите. И по този метод, въпреки и живеещи в XXI век, незабелязано се озоваваме в Средновековието, когато всички типове лекове са били отричани.

Няма по какъв начин човек да не си направи прилика с КОВИД-пандемията и всичко, което произлиза от нея. Недоверие, предпочитане на " по-безопасния " на пръв взор вид, въпреки той да носи след себе си доста по-жестоки и травматични последици от време на време.

Позицията на Българската православна черква е малко по-различна от католическата и евангелистката по отношение на екзорсизма. Пръскане със светена вода, кадене с тамян, четене на молитва. При православието не са известни смъртни случаи след тези практики. Но то не отхвърля и медицината.

До през днешния ден има огромен спор сред католицизма и науката. Всеки самичък си преценя кое да избере - имунизацията и спазването на ограниченията или съмнителните способи. Всеки самичък да си избира, само че да знае, че незнанието е злокобно и сатанинско, даже когато му се посвещават пастори или епископи. Има риск и в двата случая, гаранция - съвсем никаква. Въпросът е: къде той е по-малък и си заслужава?

Изричането на молитва на латински е най-леката форма на екзорсизъм

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР