"Не са изхарчени авансите! По вече работени обекти са върнати

...
"Не са изхарчени авансите! По вече работени обекти са върнати
Коментари Харесай

Шефът на пътищарите: Авансите не са изхарчени, дори са върнати близо 120 млн. лева

"Не са изхарчени задатъците! По към този момент работени обекти са върнати близо 120 млн. лева от тези задатъци ". Tова изясни пред БНР инж. Стефан Чайков, ръководител на Браншовата камара "Пътища ".

"Единственото, което е нужно, е страната да форсира процедурите, които са нужни за издаване на строителни позволения на обектите, и те ще бъдат приключени ", сподели той.

Чайков изясни, че отпуснатите предплатени средства са по контракти с "Автомагистрали " ЕАД за ново строителство, а сумите, които пътните строители претендират, са по контракти с АПИ за настоящ ремонт и поддържани.

"Няма по какъв начин да се смесват възложителите ", акцентира Чайков.

Инж. Чайков уточни, че няколко пъти са разгласявали, че към 600 млн. лв. би трябвало да бъдат преведени на пътностроителните компании, с цел да не спре работата по обектите, които са поели:
"Междувременно сумите се усилват непрестанно ".

Той беше безапелационен, че дали има, или няма пари в страната - това споделя Министерството на финансите, а не Министерство на регионалното развитие:

"За септември беше разгласен към 1 милиарда лв. остатък. Бюджетът планува опция за постигане на към 4,5 милиарда лв. недостиг. Не е наложително Народно заседание, значимо е дали служебното държавно управление желае да води подобен вид политика.

От 1998 година бюджетът на АПИ е допълван със средства от държавния бюджет с решение на Министерски съвет. Въпросът е на какъв стадий държавното управление ще стигне до мнението, че би могло да отпусне пари от възможни остатъци в бюджета с разпореждане на Министерски съвет ".

По думите на Чайков няма проблем да проведат митинги и пред новото Народно заседание, тъй че да получат задоволство на икономическите им претенции:

"Ако се наложи, ще окажем напън на Народното събрание, с цел да бъдат взети бързо решения, които да удовлетворят нашите претенции ".

Председателят на Браншовата камара "Пътища " беше безапелационен, че настояванията им не са политически:

"Единственото ни политическо искане беше за оставка на министър Виолета Комитова ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР