Не са издавани документи на Нотариуса с фалшиви ЕГН и

...
Не са издавани документи на Нотариуса с фалшиви ЕГН и
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Петьо Петров е жив, най-вероятно се намира в близка до България държава

Не са издавани документи на Нотариуса с подправени ЕГН и имена
Мартин Божанов - Нотариуса е бил със заменени персонални данни в продължение на 2 години, като персонални документи с подправените имена и ЕГН не са му издавани. Това съобщи в изявление за bTV шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. По думите му главният претекст за убийството на Нотариуса е финансов, а причинителят е работил професионално.

" Между 1997 до 1999 година чиновник на ЕСГРАОН по неустановена причина е подал данни, с които Мартин Ангелов Божанов е бил Мартин Ангелов Ангелов и са изменени последните 5 числа от неговото ЕГН. Никога не е имал документ за идентичност с променено име и фамилия ", изясни основния комисар.

Спрямо това има ли към този момент обвинен за убийството на Божанов, Николов означи, че " имам вътрешно чувство, че скоро неуморният труд на сътрудниците от бранш убийства ще се възнагради с триумф ". За претекстовете за убийството основният комисар уточни, че " претекстове по отношение на това лице със противоречива известност има доста. Но фактически имаме главен претекст, по който работим и мисля, че той ще се окаже правилен. По-скоро е финансов претекст ".

Относно това дали килъра на Божанов е един, Николов разяснява: " в общи линии изстрелите, които са създадени са три и смятам, че са създадени от един човек с едно оръжие. Това демонстрира и експертизата на гилзите ". По думите му " изстрелите са създадени от 10-12 метра. Убийството е станало незабавно след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което нормално е употребявал, и сега на убийството е получил прецизен професионален изстрел в задната част на тила ".

" Свидетели откриваме и към сегашния миг. От това, което установихме в първичните огледи е, че е имало много лица, преминавайки наоколо, само че за жал те не са могли да го видят и не са подали навременен сигнал, с цел да можем да създадем организация и да установим причинителя по горещи следи ", означи още комисарят.

Николов съобщи, че " телефоните на Божанов са назначени за експертиза ", като " скоро ще имаме резултати ". " В хода на претършуване на жилището и автомобила установихме единствено 2 телефона, които той е употребявал последните 6 месеца. Предстои да бъдат отключени и да бъде оценено всичко, в това число телефонните диалози в тях ", изясни оше той.

Според Николов Нотариуса не е бил обезпокоен директно преди да го убият: " По никакъв метод той не е алармирал за терзания. Маршрутът му е бил нормален. Поведението му е било много умерено въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви терзания за живота си ". 

Спрямо дали Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи комисарят изясни, че " сходни въпроси следва в следствие да отговори прокуратурата ". Той обаче разяснява, че " сътрудниците на Министерство на вътрешните работи би трябвало да са богати на информация и да бъдат вярно внедрени в незаконни структури, откъдето да черпят информация оперативна. Профилът на Божанов дава отговор до някаква степен на подобен човек, само че когато получим безапелационна информация, че това лице прави незаконна активност следва незабавно да бъде прекратена работата ни с него ".

Николов уточни още, че в Столична дирекция на вътрешните работи са постъпвали сигнали за Божанов - общо 17 преписки и досъдебни производства от 2008 година до момента. " 4 са досъдебни като по 3 от тях той е потърпевш. И 1 е упрекнат като причинител на машинация. Отделно от това има 13 преписки, 8 от които са против него, останалите са от него по отношение на съответни лица ", изясни комисарят. Той посочи, че досъдебното от 2010 година е за подозрение в имотна машинация.

Спрямо Петър Петров, къде е и дали въобще е жив, комисар Николов означи: " Нямам данни да е умрял. Считаме го за жив. Обявен е за търсене от 31.05.2023 и нашите екипи го търсят непрекъснато. По мои данни не се намира в България повече информация не следва да давам. В близка на нас страна, съгласно мен ". Относно дали Еврото и Нотариуса имат някакво свързващо звено, комисарят уточни: " Има едно и това е някогашната брачна половинка на Еврото – Любена, която е била близка другарка на умрелия Божанов. Според мен може би и бизнес сътрудник. Разпитана е ".

Относно това дали коли на Министерство на вътрешните работи постоянно са били забелязвани до SS клуб на Нотариуса, Николов разяснява: " Извършили сме инспекция и откриваме, че тези коли, които са снимани от това сателитно наблюдаване, са били благосъстоятелност на компания на господин Божанов, която след това е трансферирана на негов помощник. Тези коли са Opel Astra и Opel Vectra наследник и бял цвят. Същите каквито има Министерство на вътрешните работи. И може би от там идва объркването. Не изключвам вероятността полицейски коли да са паркирали там, само че към този миг нямаме такива данни ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР