Не са един или два филмите и сериалите, които през

...
Не са един или два филмите и сериалите, които през
Коментари Харесай

Какви са очакванията за Викингът с Александър Скарсгард

Не са един или два филмите и сериалите, които през годините са се опитвали да ни потопят в напоения с кръвта на убити врагове свят на викингите. Но зрелищата като " Викингът " (The Northman) в действителност не са доста - тъй като той е всичко, което чакаме от филм с такова заглавие. И доста повече.

Робърт Егърс (The Lighthouse, " Вещицата " ) несъмнено е съумял да пресъздаде суровия свят на бродещите по скандинавските земи викинги. Заиграл се е съществено и с митологията, включвайки странни и злокобни сънища, видения, предопределения, вещици и вещери. Все неща, които не са прилични за света, в който ние живеем. Но всичко това е добре целесъобразно, тъй като въпреки всичко действието се развива през 914 година

Вплетен е и митът за Валхала - царството в Асгард, ръководено от Один, принадлежащо на душите на падналите в пердах викинги. Място, към което всеки един от тях се стреми, без капка боязън.
 Снимка 571354
 

Към него се стреми и Амлет (Александър Скарсгард) - правоприемник на викингско царство, който е заставен да избяга надалеч от родината си още като дете. Причината: чичо му Фьолнир (Клейс Банг) взема решение да се качи на трона, убивайки татко му (Итън Хоук) и взимайки майка му (Никол Кидман) за своя брачна половинка.

Годините минават и дребният Амлет се трансформира в добре подготвен свиреп войник, който обслужва непознати ползи. Но за цялото това време той не е не запомнил обещанието, което е дал още като момче: " Ще отмъстя за теб, баща! Ще те спася, майко! Ще те убия, Фьолнир. "
 Снимка 571360
 

Разбира се, пътят, който би трябвало да измине, с цел да реализира задачата си, не лек. А някъде там ориста го среща и с мистериозната Олга (Аня Тейлър-Джой) - загадъчна млада дама, която също като Амлет е изправена пред условия, които ще изпитат силата на духа ѝ.

Може би едно от най-интересните неща във " Викингът " е, че съвсем нищо не е такова, каквото наподобява. На 99% сме сигурни, че всеки ще го побият тръпки освен от боязън и неопределеност, само че и поради студа и мразовитият въздух, които съвсем се усещат от комфортната седалка в салона.
 Снимка 571351
 

Да, в направата на кино лентата е употребен много CGI (компютърно генерирани изображения), само че не са липсвали и същински сурови условия за работа. Освен в Исландия, по-голямата част от фотосите са се провели в Северна Ирландия. В изявление за British Vogue Аня Тейлър-Джой споделя, че се радва, че всичко наподобява реалистично на екран, тъй като самата тя е замръзвала по време на фотосите.

Пред Total Film Александър Скарсгард пък споделя, че работата по " Викингът " е била и най-трудната в кариерата му досега - и във физически, и в душевен аспект. Е, в последна сметка, от години е желал да снима филм за викинги, тъй че е трябвало да бъде наясно какво го чака.

" Викингът " е по кината от 22 април
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР