Не ремонт, а обновяване. Така архитект Иво Пантелеев коментира в

...
Не ремонт, а обновяване. Така архитект Иво Пантелеев коментира в
Коментари Харесай

Не ремонт, а обновяване на площада пред Александър Невски

" Не ремонт, а възобновяване ". Така проектант Иво Пантелеев разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия за това по кое време би трябвало да стартира ремонтът на столичния площад " Свети Александър Невски ".

По думите му подземни паркинги на площада няма да има. Съществената смяна произтична от невъзможността " Софийска вода " да осъществя част от нейната капиталова стратегия, една радикална смяна в канализацията и отводняването на дъждовните води. При това състояние не е допустимо планът, който е бил утвърден през 2015 година да бъде осъществен, посочи архитектът.

Когато планът бъде предаден в сегашния му тип, тогава ще има цялостна замяна на настилките и те да придобият равнището на столичната улица " Московска ".

Другото значително е замяна на осветителните тела, които не били възприети от първичния план. " При един способ на взимане на решения, в който ще вземат участие специалисти, само че ще се чуе и публичното мнение, ще се изберат тези тела, които да дадат образа в идващите 50 години ", сподели още проектант Пантелеев. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР