Не реагирайте на думи, които ще ви делят на различни

...
Не реагирайте на думи, които ще ви делят на различни
Коментари Харесай

Министър Павлова към кандидатите за младши магистрати: Вярвайте, че сте една общност, работете в полза на обществото

" Не реагирайте на думи, които ще ви разделят на разнообразни съсловни специалности. Вярвайте, че сте една общественост, брънки в една верига, тъй като всички вие ще работите в интерес на жителите и обществото. Вярвайте в справедливостта и в себе си, и прилагайте закона тъкмо. "

С тези думи министърът на правораздаването Мария Павлова се обърна към претендентите за младши съдии, прокурори и следователи в първия разум образователен ден в Националния институт на правораздаването (НИП).

С випуска от 52-ма претенденти за младши магистрати се означават 20 години от пускане на образованието в магистратското учебно заведение.

Павлова добави, че през идващите 9 месеца едни от най-хубавите експерти измежду магистратите ще споделят скъпия си опит с претендентите за младши съдии, прокурори и следователи по стратегия с богата и настояща правосъдна процедура.

Директорът на НИП Миглена Тачева прикани претендентите да се възползват оптимално от опциите, които институтът дава - богатата библиотека, портал за електронно образование, в който ще намерят разнообразие от образования, електронни запаси за самоподготовка и цифрова библиотека с електронен азбучник. „ Учете непрекъснато, тъй като действието без познание е съдбовно, а знанието без деяние е неефикасно ", означи Тачева.

Днес на випуск 2024/2025 година в НИП бяха раздадени 14 образователни пособия от поредицата „ Знанието е мощ ", създадена от екипи от 130 правосъдни обучители. Тя е осъществена по план „ Съвременна образователна среда ", финансиран от стратегия „ Правосъдие " на НФМ 2014-2021, а електронната й версия е налични в портала за електронно образование, акцентира Тачева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР