Не разбираме правилно всичко, което ни се казва отвън, смята

...
Не разбираме правилно всичко, което ни се казва отвън, смята
Коментари Харесай

Филип Димитров:Патосът в призивите за промяна на Конституцията е по-скоро вреден

Не разбираме вярно всичко, което ни се споделя извън, счита Филип Димитров, който засяга рекомендациите на Венецианската комисия, отправени към България. Като парламентарен арбитър и неотдавна определен заместник-председател на Венецианската комисия, той обясни, че рекомендациите се отнасят към съответен проблем, с който тя се е занимала и по който носи отговорност основния прокурор.

В предаването " Още от деня " Филип Димитров изясни какъв е характера на Венецианската комисия към Съвета на Европа.


Тя е доброволна конструкция, която заседава 4 пъти годината и цели хармонизация на европейското законодателство посредством методите на правото. Нейните отчети нямат наложителен темперамент. В рекомендациите си за България тя е набелязала 3 аспекта за решение на съответния проблем.

По отношение на апелите основаване на институцията самостоятелен прокурор Димитров се спря на някои особености на българската конституция, които се коренят обратно във времето, когато тя беше създавана. Като цяло конституционният арбитър приветства концепцията за промени в главния закон, само че безусловно посредством дискусия от съществени специалисти. Иначе, по думите му, " патосът в апелите за смяна на конституцията е по-скоро нездравословен ".

Запитан за вота на доверие, който той загуби през декември 1992 година, Димитров е уверен, че да поискаш избор на доверие е най-естественото нещо в политиката, когато си схванал, че губиш политическото доверие. В този смисъл той изрази почитание към настоящия министър председател Борисов, който при първото си държавно управление също изиска избор на доверие.

Филип Димитров показа новата си историческа книга " Братя ", взор към делата на 4 двойки братя, именити наши предшественици, роман за словото и вярата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР