Не разбираме мотивите, с които комисията не подкрепя предложенията, които

...
Не разбираме мотивите, с които комисията не подкрепя предложенията, които
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Искаме увеличаване на наказанията за дрогирани и пияни шофьори, детска порнография

„ Не разбираме претекстовете, с които комисията не поддържа предложенията, които ние сме създали за увеличението на наказванията за детска порнография, каналджийство и пътно-транспортни катастрофи, породени в резултат на използването на алкохол и опиати. Колегите, които преди мен мотивираха санкции за закононарушенията, свързани с хомофобски прояви, за какво не поддържат завишаване на наказванията за посягане върху малолетни – детска порнография и педофилство. Какво ще отговорите на фамилиите на жертвите на такива прояви? “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов по време на дебатите за промени в Наказателния кодекс в Народното събрание.


Той уточни изключителната конюнктура, в която се намира страната: засилен мигрантски напън и активност на трафиканти, която се е трансформирала към този момент в занаят: „ За страдание, това докара до лишаване на човешки животи. Какво ще отговорите на фамилиите на починалите служители на реда? На тези, които животът им всеки ден зависи от дейностите на страната и най-много на народните представители, които през днешния ден би трябвало да гласоподават тези текстове? “, попита Иванов и уточни нуждата от ограничения, които да доведат до резултат.
Социалистът даде образец със прилежаща Гърция, където единствено да качиш мигрант в автомобила си, ти се подсигуряват 8 години престой в затвор.

 

Иванов уточни нуждата при изключителна обстановка да се вземат изключителни ограничения и уточни, че законодателят е на ход да вземе нужните решения, с цел да възпре сходен жанр закононарушение: „ Държавата ни се е трансформирала в разграден двор – минават стотици дневно мигранти от единия завършек на страната до другата “, добави социалистът.
Той разяснява и нуждата от увеличение на наказванията при нарушение на пътно-транспортно произшествие, породено в резултат на приложимост на алкохол и опиати и напомни състоялата се преди дни среща в Министерство на вътрешните работи със фамилиите на починали от пътно-транспортни катастрофи, провокирани от пияни и дрогирани водачи: „ Какво се даде обещание на присъстващите – че ще бъдат взети съответни ограничения. Колеги, тук няма съответни ограничения. Тук казвате на тези хора: „ умерено, качете се, напийте се, дрогирайте, се, убийте, няма проблем, ние ще ви пазим “. Пак споделям, в изключителна обстановка, се вземат изключителни ограничения “, сподели Иванов и моли да се премисли добре решението, което ще бъде взето от народните представители през днешния ден.


По отношение на наказванията за каналджийство, той съобщи: „ Имаше мнение от Министерство на вътрешните работи, че завишаването на наказванията за трафиканти ще има извънредно възпиращ резултат, с цел да може да спре този непрекъснат преход на противозаконни мигранти. Очевидно страната не може да се оправи, явно беше направена една ограда, която всеки прескача както си желае, явно има дефицит на чиновници в Гранична полиция. Колеги, през днешния ден би трябвало да вземем значимо решение, дано да създадем тази крачка и забележим ли, че има възпиращ резултат – значи сме в вярната посока “, заключи Иванов.


От парламентарната естрада социалистът попита: „ Какво сте срещу педофилите да лежат от 3 до 10 години, какъв е казусът наказването за каналджийство да се усили за най-меката форма от 1-6 да се размени от 5 до 10 години и санкцията от 10 до 50 хиляди лева “, попита Иванов и още веднъж уточни, че обстановката е изключителна и изисква ограничения.
„ Очевидно в други страни членки на Европейски Съюз това дава резултат. Ние по-глупави ли сме от тях? Не можем да инкорпорирам правни правила признати в други страни ли? “, попита още той и съобщи изрично: „ Няма висока граница за лишаване на човешки животи. Надявам се да не ви се случва. Не знам дали сте вникнали в казуса на тези хора и загубата, която имат. Опитайте се през днешния ден “, прикани Иван Иванов от парламентарната естрада.


Зам.-председателят на ПГ на социалистите Георги Свиленски съобщи от парламентарната естрада, че е нужно измененията в Наказателен кодекс да бъдат обсъждани параграф по параграф: „ Този законопроект няма нищо общо с обичайно гледаните законопроекти, където могат да се изчетат повече параграфи, да става полемика по разнообразни тематики. Тук тематиките са радикално разнообразни и касаят напълно разнообразни сфери от пътните нарушавания, през детска порнография, педофилия и самозащита. Щетите, които може да нанесем в подобен вид спор и по-късно подобен вид гласоподаване, са рискови - и по-добре съберете най-малко зам.-председателите и ръководителите на парламентарните групи, да гледаме в действителност параграф по параграф. Затваряме параграфа, гласуваме и вървим докъдето стигнем. Важно е да свършим работата и качествено, с изключение на и бързо “, изясни той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР