Не разбирам защо случаят с Иванчева и разпространените снимки предизвика

...
Не разбирам защо случаят с Иванчева и разпространените снимки предизвика
Коментари Харесай

Манолова упрекна Цачева заради реакцията й за условията в килията на Иванчева

Не разбирам за какво казусът с Иванчева и публикуваните фотоси провокира такава реакция у правосъдния министър. Във вторник ще обсъдим обстановката в Софийския затвор.
Това съобщи в ефира на на " Събуди се " омбудсманът Мая Манолова.
" Има минимални международни правозащитни стандарти и условия, на които би трябвало да дават отговор местата за отнемане от независимост. България е наказана по делото Нешков против България поради изискванията в пандизите. Има усъвършенстване след 2015-а година във връзка с пренаселеността. Някои общежития и затвори бяха ремонтирани, само че обстановката е доста надалеч от естественото ", сподели тя и изясни, че персонално се занимава от 2015-а насам с това какви са изискванията в пандизите.
" Аз не се боря единствено за нейните права, а за тези на всеки задържан. Никой не е застрахован, че няма да стартира да се води дело против него. Тя даже не е наказана. Няма значение дали става въпрос за арест, затвор или психиатрия. Българските жители имат права и те би трябвало да бъдат спазвани. Много хора мислят, че ние единствено обикаляме телевизионни студиа, само че това несъмнено не е по този начин ", сподели Манолова.
" Занимавам се с всеки подробност - липса на въздух, неприятно осветяване, липсва обикновено здравно обслужване, принуждение, нарушение на тайната на кореспонденцията, с даването на благоприятни условия за контакти със фамилията, с юристи, за цените в затворническите лафки, за затворническите предприятия. "
Тя не пропусна да разяснява тематиката за хората с увреждания, която се трансформира в една от главните й дела.
" Посветих на тази идеята за хората с увреждания 7 месеца от работата си, а майките са посветили години от животите си. Минахме през митинги, контрапротести, блокади, оставки на обществен министър, на вицепремиер. Отделихме десетки дни и стотици часове в възстановяване на текстовете за хората с увреждания. Сега, когато към този момент сме на финала, аз към момента не мога да се развеселявам, поради тоталната липса на доверие към на обещанията на институциите.
" Мисля, че няма значение кой коя институция съставлява, ние би трябвало да се почитаме. Нямам пояснение за какво трябваше 7 месеца да минем през това, а най-после да получим това, което искахме. Беше ясно, че тази идея е обективна и настояванията са основателни. Ставаше въпрос за достолепието на тези хора ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР