Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,

...
Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде

„ Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ от кое място пристигна. Меморандумът, който предлагаме, е покана за договаряния, а не ултиматум. “ Това сподели Лена Бориславова ПП-ДБ.

„ Ние не поставихме ултиматум на сътрудниците от ГЕРБ, в противен случай – поканихме ги на диалози върху съответна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния “, сподели тя.

Според Бориславова има два огромни казуса, които би трябвало да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в правосъдната система.

„ Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали желаят плаващи болшинства, дали в регулаторите би трябвало да влязат подвластни политически лица, както стана с Конституционен съд, дали стоят зад концепцията си делението да бъде една трета за Движение за права и свободи и след това една трета за ГЕРБ “, добави тя.

„ Виждаме по какъв начин работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този развой – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни ангажименти в едни кабинети. Този развой не може да продължава по този метод “.

Бориславова е безапелационна, че от „ Продължаваме промяната “ не слагат ултиматум, а канят на договаряния за механизъм, за който упорстват месеци наред.

Бориславова добави, че регулаторите би трябвало да бъдат изрично самостоятелни.

„ Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ от кое място пристигна “

„ Търпеливо, дни наред и съзнателно не разясних предлагането за ротация на премиера Николай Денков и ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел и по какъв начин би трябвало да се случат нещата. Чух, че би трябвало да си сменим местата с Денков. Чух екзотиката да създадем едно ново министерство, с цел да има за всички място. Време е да кажа какво направих и какво няма да направя. “ Това съобщи през вчерашния ден вицепремиерът Мария Габриел на изключителна конференция, напомня SafeNews.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР