Не раница и тетрадки; дори не и пионерска връзка –

...
Не раница и тетрадки; дори не и пионерска връзка –
Коментари Харесай

Какво има в джобовете на истинския съветски млад хулиган?

Не раница и тетрадки; даже не и пионерска връзка – нито диря от скучния свят на учебното заведение.

Ще ви разкажем какви предмети съпровождат волния и безнадзорен живот на руския ученик…
Ключ от у дома
 Pixabay

Една от най-ценните движимости за руския възпитаник, в дословния смисъл на думата, е ключът от у дома, който виси на верижка на шията. Той е нужен, с цел да може детето да се прибере у дома след учебно заведение, тъй като в множеството случаи родителите работят чак до вечерта

Носят го и момчетата, и девойките, само че по-често момчетата, тъй като те вземат участие в дейни игри и кавги надалеч по-често от своите връстници от женски пол и доста по-често и по-лесно могат да изгубят ключа си. Смяната на ключалката по-късно е досадна и неевтина работа, а тя се постанова, тъй като родителите се тревожат, че някой апаш може да откри ключа. Затова всяка заран детето поставя ключа на шията си и потегля на учебно заведение.

Понякога към учебната униформа се пришива специфичен непряк джоб за предпазване. Въпреки това, от време на време всички старания на родителите да запазят ключа от у дома не водят до никакъв резултат, тъй като доста постоянно точно с ключовете децата играя на нещо като петанк – въртят ги над главите си и ги хвърлят към даден предмет. Който уцели предмета или е най-близко до него, той печели.
2 копейки на шнур
 О.Неелов/ТАСС

В джоба на руския възпитаник наложително би трябвало да има продупчена момента от две копейки, през която се нанизва връвчица – дребна хитрост, която му разрешава да звъни гратис от уличните телефонни автомати, примерно на родителите си. Монетата се пуска в дупката, а след края на диалога деликатно се издърпва назад. Така остават пари за сладолед и други училищен наслади.
Прашка
 Legion Media

Истинският руски гамен, естествено, би трябвало да си има прашка и набор от така наречен „куршуми“ за пукотевица: дребни камъчета или къси късчета тел, увити във формата на буквата U. Прашката се прави най-често от клон с подобаваща форма и се увива с изолирбанд. За еластичната част се употребява елементарен ластик, изваден от късите панталони или спортните гащета.

Прашката надалеч не е безобидно забавление и играта с нея като нищо може да приключи с засегнато око, синина или ожулване. В по-суровите селски региони прашката от време на време се употребява и за лов на врабчета и даже гълъби.

На растящия организъм му би трябвало храна, а да се прибираш е рисково – може да не те пуснат да излезеш, да те накараш да заседнеш над уроците, да чистиш или да стоиш с по-малкия си брат. Затова оскубаните и изпечени на огън птици от време на време са идеална подхапка. Така руските възпитаници развиват и навиците си да оцеляват. С сходни каузи се занимават освен по-свободните по дух селски момчета, само че и пратените при баба и дядо за лятната почивка „истински“ пионери. Те се учат от селските си другари на автономия и правила за живот – по какъв начин да си създадат прашка, по какъв начин да откраднат ябълки от двора на съседката и по какъв начин да псуват качествено.
Кибрит
 Павел Балабанов/Sputnik

За да можеш да си изпечеш картофи, взети от у дома или откраднати от селскостопанските полета, би трябвало кибрит. Кибритените клечки са ценени и поради естетическите им качества. Така, да вземем за пример, за по-готини се считат клечките със зелени главички, а не с елементарни кафяви. Важна е и картинката на кутията. В късните години на Съюз на съветските социалистически републики в страната са пуснати сувенирни кибрити с девойки в бански костюми, които се радват на особена респект измежду подрастващите младежи.

Освен това кибритената кутия е идеално място за предпазване на красиви бръмбари, паяци и гъсеници. Те, да вземем за пример, могат да се натикан в яката на съученичката на предния чин. Ефектът надминава всички упования.
Сгъваемо ножче


Тъй като, когато не са на учебно заведение, момчетата прекарват по-голямата част от времето си на улицата, наложително би трябвало да имат сгъваемо ножче. Да си режат ябълки, да разфасоват хванатата риба, да наострят стреличката – в никакъв случай не се знае защо може да му е от изгода на същинския руски млад гамен.

Най-обикновеното ножче носи унилото име „Ученик“ (Школьник) и има единствено едно острие, което не е изключително добре заточено. Впрочем, този проблем бързо се взема решение благодарение на точилен камък или даже стълбичките във влака.

По-скъпите ножчета „Турист“ или „Рибка“ (Рыбка) са с ярки цветни пластмасови дръжки с декоративни щампи. Но най-вече се ценят сгъваемите ножчета с доста детайли като клещи за тел, ножички и разнообразни ловни съоръжения, както и една специфична екстра – тирбушон.
Тесте карти
 /Legion Media

Ножът може да бъде изгубен или извоюван на игра на карти. Карти имат единствено най-изявените руски хулигани, тъй като те схващат от хазартни игри. Освен това, картите като цяло са обхванати в престъпна мистичност.

Хазартните игри са неразрешени. Ако учителят откри карти у някой възпитаник, той ги взема и даже демонстративно ги раздира на части. В учебните заведения карти се играят в междучасието под стълбите или в тоалетната, само че най-често всички игри се случват отвън учебното заведение – по входовете и на други места, където рискът да бъдат хванати от възрастните е най-малък.

Най-невинната загуба в играта се санкционира с маслинка по главата. Често се играе и на дребни предмети, лакомства и други Заради самата игра се играе рядко – това се счита за детско. Колкото повече пораства хулиганът, толкоз по-сериозни стават и залозите.
Катран
 Legion Media

Често същинският гамен носи със себе си сурова руска дъвка – парче катран. Катранът е черна, твърда маса, която е отпадъчен артикул от преработката на нефта. Може да се откри по градежите, при ремонт на тръби и строителство на пътища. Когато изстине, той се трансформира в битум, който момчетата късат и дъвчат.

Смята се, че катранът избелва зъбите, а също така ти придава съвременен тип на неприятно момче, което дъвче дъвка. Катранът е с неповторима текстура: откакто се раздъвче и омекне (това може да отнеме към половин час), той дълго резервира гъвкавостта си и е като същинска дъвка. Има и мнение, че дъвченето на катрана отмирисва дъха от скрито изпушените цигари.
Сгъваема чашка


Сгъваемата чашка за газирано безалкохолно е наложителен признак през задушното градско лято. Фасетираните чаши в автоматите с газирани питиета, които пускат вишнев или крушов сироп, най-често са свършили, тъй като са обрани от пияниците. Затова персоналната чаша е пропуск за вкусни питиета – другояче в какво ще си налееш безалкохолното от машината?

Често те се купуват и от майки, които не се доверяват на хигиената в публичните столове, където се хранят децата им. Страхът се укрепва и от градските митове за мъж, инфектиран със сифилис, който обикаля през нощта и търка раните си по чашите. Сгъваемите чашки не са изключително комфортни, тъй като от време на време се сгъват, до момента в който безалкохолното се налива в тях, по тази причина би трябвало да се придържат в горната част, а след това да оближете пръстите си, по които има леплив сироп.

създател:

източник: bg.rbth.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР