Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника

...
Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника
Коментари Харесай

Доц. Мангъров отговори на Инфекциозна: Да се снимам ли в COVID отделението?

Не работя в COVID-отделение, аз съм шеф на детската клиника на Инфекциозна болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни заболявания „ Проф. Иван Киров “), само че когато има потребност вървя непрестанно в Коронавирус поделение. Аз не получавам 1000 лева върху заплатата, тъй като аз не съм от по този начин наречените " на първа линия ", само че аз работя в Инфекциозна болница. Всеки ден вървя там, това е част от болничното заведение. Това разяснява доцент Атанас Мангъров пред Телевизия " Евроком ".

От болничното заведение разпространиха позиция, че доцент Мангъров не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е взел участие в лекуването на инфектирани пациенти,

" Това са нелепости и клевети, които знам за какво ги вършат тези. Опитват се да ме дискредитират, тъй като им споделям неща, които за тях са неуместни. Не е правилно, че не съм влизал в Коронавирус поделение. Какво би трябвало да показва? Да се снимам като влизам ли? Това са нелепости. А апропо изпълнителният шеф Проф. доктор Татяна Червенякова сега, в разгара на епидемията, е отпуск ", добави той.

" Аз съм началник на катедрата по инфекциозни заболявания, член в състава е и тя. Тя се води проф. към Медицинския университет и съм и разписал молбата за отпуск в разгара на епидемията. Да си вземеш чукалата и да отидеш в отпуск ", изясни доцент Мангъров.

От Инфекциозната болница разясниха, че не е известно Мангъров да е взел участие в лекуването на инфектирани пациенти.

" Лечението е, което се организира на всеки, който е там, в Инфекциозна болница. Там няма да видите човек, който няма най-малко два антибиотика, без значение от положението му. Там се кара по една скица, която за жалост, макар моите старания не мога да трансформира. Но с болните, с които аз се занимавам лекуването е по напълно различен метод. Аз церя моите пациенти по различен метод ", изясни инфекционистът.

Екипът на телевизия " Евроком " се свърза и с СБАЛИПБ " Проф. Иван Киров ". Те потвърдиха, че изпълнителният шеф Проф. доктор Татяна Червенякова е в отпуск, като може да бъде открита от понеделник (02.11.2020г.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР