Не приемай нищо лично. Това е мантрата, която може да

...
Не приемай нищо лично. Това е мантрата, която може да
Коментари Харесай

5 неща, които никога не трябва да приемаме лично

Не приемай нищо персонално. Това е мантрата, която може да направи живота ни по-лесен. Замислете се единствено какъв брой доста от персоналните ни терзания стартират от това, че сме приели думи или дейности прекомерно персонално? Колко пъти единствено сме преживявали нещо още веднъж и още веднъж в мислите си, тъй като сме решили, че ни визира директно, че е казано единствено и само за нас. А в действителност не е по този начин.

Това е загуба на време и сила. Лекотата на битието ни може да се крие точно в това да не одобряваме нещата персонално. Още по-малко пък тези неща…

Коментарите в интернет

Иска ни се или не, голяма част от времето ни минава във виртуалното пространство. Едни намират там разтуха, други си изкарват яда, трети съумяват да бъдат такива, каквито в никакъв случай няма да са в действителността. Едно обаче е ясно – това си остава просто интернет и да се оставите да се влияете от глупави, безсмислени мнения е щета, която сами си нанасяте.

Клиентите в работата – в случай че работите с клиенти

Вероятно на множеството от нас се постанова да работят директно с клиенти или бизнес сътрудници. Всички обаче сме човешки същества и сме подвластни на толкоз доста фактори в живота ни. Това че някой има неприятен ден и не е задоволително помъдрял, че да не си го изкарва на близките, не ви визира. Да, може да се опита да си го изкара на вас. Ок, само че не го приемайте персонално. Не вие сте повода за неговите проблеми.

Отхвърлили са ви за работа, план, нещо

Случва се на всеки. Може и да сте доста положителни в това, което вършиме. Но още веднъж – има един куп фактори, които могат да окажат въздействие навръх тези хора, от които би трябвало да бъдете утвърдени. Това, че в този момент са ви отхвърлили, не значи, че сте се провалили или че не ви бива. Пък и в множеството случаи претендентите за работата са доста, а единствено един ще бъде определен. Не се демотивирайте и не приемайте това като неуспех. Не е. Това е просто животът и другите хора в него.

Любимият човек не харесва нещо

Не приемайте това като знак, че не харесва вас. Може да не му подхожда по какъв начин готвите, това не значи, че не ви обича. Щом е с вас, значи имате доста повече качества, нали по този начин. Тогава за какво се фокусирате върху нещо, което не му е харесало? В последна сметка, признайте си искрено, вие харесвате ли безусловно, Абсолютно! всичко, което той прави и приказва?

Грубостта на хората по улиците

Това, че някой има неприятен ден и ви е блъснал на ескалатора, не ви е направил място, с цел да минете на улицата, паркирал е по този начин, че ви е запушил, не значи, че той се муси навръх вас. Може даже да не е забелязал индивида, на който основава стеснение. Хората са погълнати от личните си персони и не виждат другите. Това че някой ви е гледал със злобна физиономия в метрото, изобщо не значи, че имате леке на блузата или изглеждате извънредно. Точно в този миг той е водил спор в мислите си с различен. Не правете и вие това.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР