Не приемам Зелената сделка без ясен и обезпечен финансово план

...
Не приемам Зелената сделка без ясен и обезпечен финансово план
Коментари Харесай

Боян Чуков: Едрият капитал раздува екологична истерия, за да обезценени въглеводородната икономика

Не одобрявам Зелената договорка без явен и гарантиран финансово проект против обществените разтърсвания в България, безапелационен е третият в листата на Вътрешна македонска революционна организация в Стара Загора

Грешно е да се приема, че Зелената договорка ще засегне единствено притежателите на „ тровещите планетата “ фабрики, заводи и енергийни мощности. Последиците от нейното осъществяване ще рикошират върху всеки един гражданин на Европейски Съюз, безапелационен е третият в листата на ВМРО-БНД за 27-и старозагорски многомандатен изборен регион Боян Чуков.

Преди всичко е оповестена „ война “ на всички „ нездравословни “ електростанции, които употребяват изкопаемо гориво, отбелязва той и предвижда, че първи ще бъдат ударени ТЕЦ-вете работещи с въглища и мазут. След тях най-вероятно той допуска, че ще пострадат тези, които работят на газ. Ще се подчертава върху възобновимите източници на сила – слънчеви, вятърни, геотермални и други сходни. Но не от тях, а от действието на въглищните централи, включително и тези в Старозагорска област, зависи енергийната и национална сигурност, предизвестява Боян Чуков.

Кандидатът от Вътрешна македонска революционна организация напомни, че съгласно показания преди близо една година от Урсула фон дер Лайен „ Зелен пакт за Европа “ всичките 27 страни от Евросъюза към 2050 година ще би трябвало да реализират въглеродна индиферентност.

Преди броени дни Европейският парламент одобри резолюция, която планува въвеждането от 2023 година на самобитни „ въглеродни мита “ при импорт в Европейски Съюз на цимент, стомана, алуминий, горива, хартия, стъкло, химикали и торове, създавани в страни, които имат по-слаби климатични упоритости. „ Зелената тактика “ е избрана от Брюксел като нов проект „ Маршал “ за икономическо възобновяване на Евросъюза след пандемията COVID-19. Възстановяването на стопанската система се възнамерява да стане върху основата на новата софтуерна вълна, която би трябвало да остави в предишното всичко, което не се вписва в концепцията на зелена стопанска система. Всичко това звучи красиво, само че едно е явно. Едрият капитал посредством своите медии и обществени мрежи раздува екологична нервност за да бъдат обезценени активите на въглеводородната стопанска система и да се сътвори изкуствена нужда от нови климатични и неутрални средства за произвеждане. Новите енергийни технологии са благосъстоятелност на високоразвитите страни, а бедните страни нямат задоволителни финансови запаси да ги закупуват, без да се утежни вътрешния им обществен климат. „ Зеленият пакт “ на Европейски Съюз е прекомерно амбициозна стратегия, която при поставените цели за 60% стесняване на парниковите газове е нереалистична за по-бедни страни като България, изясни Боян Чуков.

Той напомни, че към този момент не са ясни съответните обезщетителни механизми, които България ще може да употребява при реализирането на времевата пътна карта на Зелената договорка. Не мога да приема абсолютно тази самодейност на Брюксел преди да станат безусловно ясни финансовите принадлежности на Европейски Съюз, които следва да спомагат за постигането на амбициозните цели. Не одобрявам Зелената договорка без явен и гарантиран финансово проект, който да предотврати обществените разтърсвания в България, безапелационен е той.

Значението на комплекса „ Марица изток “ има и мощна обществена проекция за района, отбелязва претендентът за депутат и предизвестява, че в този проект пред новото българско държавно управление и старозагорското регионално управление стои огромна и виновна задача за икономическа промяна поради края на въглищната стопанска система. Преходът съгласно него би трябвало да стане гладко и без разтърсвания за популацията.

По думите му алтернативата би трябвало да се търси в рационално потребление на европейските фондове за модернизиране на локалната промишленост и привличане на външни вложения. Старозагорската област разполага с един сериозен, само че към момента неосъществен капацитет. Стара Загора е пресечна точка на европейските транспортни коридори № 8 и № 9. В непосредствена непосредственост до територията на Общината минава и транспортен кулоар № 4. При ловко и професионално потребление на интернационалните контакти и лобиране в интерес на района може доста да се усили така и така наличния интерес към града и общината. Летище Стара Загора може да се трансформира в натоварено карго летище за централна България. Прокопаването на тунел под Стара планина също би асъдействало за развиване на стопанската система в района. При стратегически планувана икономическа интензивност в изброените нагоре посоки може относително безболезнено за локалното население да се осъществя икономическата промяна на района, счита претендентът за депутат от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР