Не приемам описаните мотиви, с които ми се налагат санкции

...
Не приемам описаните мотиви, с които ми се налагат санкции
Коментари Харесай

Горанов: Обвиненията срещу мен по Магнитски са фактологически неверни

Не одобрявам описаните претекстове, с които ми се постановат наказания по закона " Магнитски ", тъй като те са фактологически погрешни, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви някогашният министър на финансите в два кабинета на ГЕРБ Владислав Горанов. Той се оказа в третата група глобени българипо " Магнитски " дружно с Румен Овчаров, Николай Младенов и други.

Като мотив за глобите против него е посочено, че употребявал поста на министър на финансите, " с цел да подкрепи подкупването на български държавни лица и да лиши българската страна от данъчни приходи в интерес на български олигарси ". Горанов през днешния ден разгласи, че не дават отговор на истината изказванията, че ГЕРБ или в частност той са променяли Закона за хазарта в полза на избрани хора. Обвиненията за подкупи разяснява с думите: " Защо ще корумпирам мои чиновници, като мога да им наредя. "

Като своя неточност той уточни само фактът, че в една междуведомствена комисия (за
хазарта, б.а.), " която е под шапката на финансовото министерство, е позволено неверно използване на закона и то за не малко време ".

Според Горанов обвиняванията против него са се появили поради заблуждение от българи на американските управляващи. В отговор на въпрос той разгласи, че е член на ГЕРБ, само че не е в управителните органи на партията. " За мен не е проблем, че съм член на ГЕРБ, уповавам се и за тях да не е ", сподели още Горанов. В последните дни от ГЕРБ по всякакъв начин се опитват да се разграничат от някогашния финансов министър, като означават, че години нямат нищо общо с него.

В края на изявлението пред Би Ти Ви Горанов разгласи, че ще систематизира всички обстоятелства, които го оневиняват, и ще ги показа пред санкциониращия орган.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР