Не приемам Денков, Петков и Атанасов да си затварят очите

...
Не приемам Денков, Петков и Атанасов да си затварят очите
Коментари Харесай

Радев: Изпадам в умиление. Какъв главен секретар си, ако не знаеш с какви хора влизаш в сауната и от кого получаваш подаръци

„ Не одобрявам Денков, Петков и Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата към основния секретар Живко Коцев. Те водят към несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. Според мен толкоз огромни връзки сред основният секретар и такива мастите контрабандисти, това е насмешка с държавността “, съобщи в коментар на влизане в Народно събрание президентът Румен Радев.

„ Изпадам в трогване като чувам Денков по какъв начин той не знаел, че това били неприятни хора. Ами какъв основен секретар си, в случай че не знаеш с какви хора вървиш по курорти, влизаш гол в сауната и от кого получваш скъпи дарове “, добави той.

Радев съобщи, че през днешния ден с издаването на указите си е поставил завършек на един провален политически опит - по този начин наречената сглобка.

„ Преди 10 месеца приканих премиера Денков да не го осъществя поради антидемократичните поръчки в записа на Политическа партия, все пак държавното управление беше основано и се провали поради славолюбие и изгода “, разяснява той.

„ Взаимните обвинявания сред досегашните сътрудници не ги освобождават от отговорност “, акцентира Радев. По думите му за разлика от всички служебни държавни управления досега, „ в това аз по никакъв метод не съм се бъркал във връзка с кадровата политика и не нося отговорност за неговите дейности “.

„ Странно е, че партиите, които предизвикаха тези промени в Конституцията желаеха аз да не издавам указите и да наруша главния закон. Те нарекоха листата с министри меню, а в този момент се мръщят на това, което им се сервира “. 

Относно Калин Стоянов, президентът Радев съобщи:

„ Тук ще употребявам доводите, които ПП-ДБ предходната година упорстваха да освободя с декрет основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Доводите бяха, че според Конституцията Министерски съвет е виновен за публичния ред и сигурността в страната, а не президентът. Трябва да е ясно, че министър-председателят Главчев ще ръководи страната, а не аз. Той има право да си избере екип. Калин Стоянов, в случай че бях аз нямаше да го оставя, а за разлика от Денков нямаше и да го назанача “, добави президентът.

„ Комичното е, че ПП-ДБ, които управляваха в прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи  не стопираха да приказват, че изневерявам на демокрацията с ГЕРБ и Движение за права и свободи – това е безсрамие “. 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР