Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от

...
Не препоръчваме излизане във високите части на планините, съобщиха от
Коментари Харесай

ПСС: Времето е лошо, облачно и мъгливо, не правете преходи в планината

Не предлагаме излизане във високите елементи на планините, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС). Времето е неприятно, облачно и мъгливо, а по билата духат ураганни ветрове, допълват от ПСС.

На доста места вали дъжд. Температурите за момента са високи - сред 1 и 13 градуса.

Съоръженията в курортите работят, само че туристите би трябвало да ревизират графика им, тъй като е допустимо някои от тях да бъдат спрени поради мощните ветрове, предизвестяват спасителите.

Над масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 2300 м – от сняг, само че до обед ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Над масивите от източната половина от страната преди обед ще доминира слънчево време, към и следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, основно в Родопите – съпроводени с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи – и плевел, югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра – към 6°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР