Не прекалявайте с процедуритеВсеки мечтае за красива, белоснежна усмивка, но

...
Не прекалявайте с процедуритеВсеки мечтае за красива, белоснежна усмивка, но
Коментари Харесай

Домашни средства за избелване на зъбите

Не прекалявайте с процедурите
Всеки мечтае за красива, белоснежна усмивка, само че се случва, макар че поддържате добра джука хигиена, зъбите ви да пожълтеят. За това могат да бъдат отговорни кафето, цигарите, аленото вино, плодовите сокове или естествено дадената ви дебелина на емайла. За да избелите зъбите, можете да прибегнете до услугите на дентален доктор, само че може да опитате и някои елементарни домашни средства, употребявани доста преди появяването на фото-, химическото и лазерното избелване. Все отново не прекалявайте с процедурите, тъй като можете да увредите емайла на зъбите, който с годините последователно изтънява, и да извършите венците по-чувствителни. 

Кислородна вода и сода

Смесете по 1 ч. л. кислородна вода и сода за самун до приемането на каша. Нанесете я върху четка за зъби и усърдно търкайте всички повърхности на зъбите не по-малко от 1-2 минути. След процедурата изплакнете устата, с цел да не предизвикате неспокойствие на лигавиците. Правете не повече от 1-2 пъти седмично. С няколко капки кислородна вода и щипка сода, разбъркани в малко вода, можете да извършите течност, с която жабуркайте устата 2 минути. Не я гълтайте. 

Активен въглен

Смачкайте една таблетка деен въглен на прахуляк. Потопете четката за зъби и търкайте зъбите най-малко 2 минути. Изплакнете устата. 

Сол, бакпулвер и лимон

Смесете 1 ч. л. паста за зъби, щипка сол, малко бакпулвер и 4-5 капки лимон. Търкайте зъбите си със сместа към 5 минути. Използвайте този способ един път на всеки 2 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР