Не предвиждаме сътресения с влизането на еврозоната. В това увери

...
Не предвиждаме сътресения с влизането на еврозоната. В това увери
Коментари Харесай

Шалапатова: Не предвиждаме сътресения с влизането на еврозоната

Не предвиждаме разтърсвания с влизането на еврозоната. В това увери пред bTV общественият министър Иванка Шалапатова.

Според нея няма да се отрази на покупателната дарба. От 27 страни към този момент 20 са част от еврозоната. Ако нямаше изгода, щяха ли да имат упоритостта да са част от това семейство. Ако заплатата ти е 1250 лева, в евро ще е 635, пресметна тя. Средната пенсия е 883 лева, което в евро прави 450. Закръглянето щяло да е в интерес на хората. Ще има успокоение за хората, безапелационна е Шалапатова, която напомни, че Хърватска не е записала спад на приходите при влизането на еврото.

" Като увеличим пенсиите с 11%, изпреварваме нарастването на цените. Това е нашата политика ", сподели още Иванка Шалапатова. Тя добави, че неин приоритет е също възрастните хора да останат участници в публичния живот, да не живеят самотно и забравени.

Освен да подобрим финансовото състояние, задачата ни е да подобрим достъпа до обществени услуги на хората с увреждания, сподели министърът. Тази година имало и повече вложения в обществената сфера. До края на годината ще има държавна организация за хората с увреждания, с цел да има пълноценна политика, сподели още Шалапатова.

" На този стадий нямам индикация за несправяне. Имам тежки задания освен по политиките за пазара на натрупа, за хората с увреждания, за груповото трудово договаряне. Фокусирана съм към това. Най-важният ми критик са жителите ". Така отговори на въпроса остава ли на поста си след ротацията Иванка Шалапатова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР