Не правя циркове, а си върша работата. Не може всички

...
Не правя циркове, а си върша работата. Не може всички
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма да подам оставка

Не върша циркове, а си правя работата. Не може всички професионални решения на поста, който заемам, да бъдат съгласувани с политически водачи. Това съобщи в ефира на министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков във връзка абсурда към промяната на шефа на болница „ Пирогов “.

След като на 5 декември стана ясно, че Министерството на здравеопазването е направило рокада в незабавната болница, от ГЕРБ заплашиха, че повече няма да поддържат в Народното събрание планове на държавното управление и блокираха приемането на бюджета на страната за 2024 година В резултат на това министърът на финансите Асен Василев разгласи, че Хинков би трябвало да подаде оставка, а не да „ прави циркове и да блокира страната “.

„ Няма да подам оставка за такова нещо. Тя би трябвало да се изиска от премиера, който ме е назначил и след това да се гласоподава в Народното събрание. Но моите професионални решения, които се изискват от закона, не мога да ги съветвам на политическо равнище. Те не са политически решения. Ако не взема тези решения във връзка с проблема „ Пирогов “, може да бъда упрекнат в занемареност. Затова върша този ход. Това, че това обърква някакви сметки и основава проблеми от политическо естество, аз не мога да го реша “, акцентира министърът на опазването на здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР