Не познавам Мартин Божанов-Нотариуса. Никога не съм комуникирал с него

...
Не познавам Мартин Божанов-Нотариуса. Никога не съм комуникирал с него
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Не познавам Нотариуса, не съм ходил в клуба SS

" Не познавам Мартин Божанов-Нотариуса. Никога не съм комуникирал с него - директно или посредством други лица, в никакъв случай не съм имал негови телефонни номера, не знам къде са били неговите адвокатски фирми и офиси. За съществуването на това лице разбрах от скандалния запис с присъединяване на бизнес дамата Ивайла Бакалова. Не може управляващите да боравят с такива пасквили и да очернят репутации ". Това съобщи следователят от Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров на съвещанието на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) по отношение на убития неотдавна Мартин Божанов-Нотариуса.

Ясен Тодоров не знаел и за съществуването и местонахождението на Клуба SS, като даже не знаел, че съществува улица " 22 септември " в София (там, където се намира въпросният клуб - б.р.). Определи като оскърбителен и погрешни изказванията, че му се приписвало, че ходил във въпросния клуб. " Истината е като мехурче във въздуха - даже да го пуснеш на дъното на Марианската котловина, истината отново ще излезе нескрито. Не съм ходил в този клуб ", безапелационен бе Ясен Тодоров.

Той изясни, че желае да бъде изслушан и по време на времената парламентарна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Тодоров изискал да бъде изслушан във Висш съдебен съвет с мотив, че тежко се визира неговото име, нанасят се тежки психически вреди на околните му хора, визира се името на институцията Национална следствена служба и методът, по който се разрешава лъжливи изказвания да се тиражират в общественото пространство. Той има възприятието, че България се намира при започване на 50-те години на предишния век - единствено по доноси да се унищожават човешки ориси. Сега хората се убиват цивилен посредством медиите, отчаян е Тодоров.

Ясен Тодоров не е осведомен с по този начин наречения отчет и лист за Нотариуса, а това, което прочел за себе си в него е, че бил част от кръга на Мартин Божанов-Нотариуса и посещавал частния клуба SS. До момента на убийството на Божанов, Тодоров знаел, че има такава фамилия, само че не знаел, че става въпрос за Нотариуса. Дори не знаел по какъв начин образни изглеждал въпросният човек, а видял лицето му в медиите.

" Мартин Божанов не е бил страна, потърпевш и обвинен по каузи, които съм водил. В активността ми като контрольор не съм срещал неговото име, а чух за първи път за него от записа на Ивайла Бакалова от пролетта на 2021 година ", разяснява Тодоров.

Ясен Тодоров благодари опцията да изкаже мнението си във връзка клеветническите изказванията по отношение на него и пожела сполучлива работа на членовете на Висш съдебен съвет.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР