Не познавам г-н Делян Пеевски, виждам съм го само по

...
Не познавам г-н Делян Пеевски, виждам съм го само по
Коментари Харесай

Ангелов: Съществува огромен риск за протестиращите

 Не познавам господин Делян Пеевски, виждам съм го единствено по малкия екран. Това съобщи пред bTV новият здравен министър проф. Костадин Ангелов. " Вероятно ми задавате този въпрос поради моето изказване, че господин Пеевски е най-големият донор ", попита здравният министър. 

След това той извади телефона си и прочете буквално думите от изявление, което е дал на 19 април в национална телевизия.  " Най-големият донор на болничното заведение е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Сумата, която той подарява е за лекарства, консумативи и инсталация. 

Благодарение на тези средства ние дооборудвахме реанимацията и интензивните си отделения. Много компании подаряват не по-малко средства, това съм споделил и това е истината, съобщи проф. Ангелов и добави " Кой какво желае да извади и какви цели преследва от тази истина, това не е моя работа ".  

Здравният министър разяснява ограниченията, които ще предприеме ведомството за справяне с коронакризата. Той още веднъж се зарече, че всички хора, които са на първа линия и имат контакт със инфектирани от ковид пациенти, ще получат спомагателни средства, а клиничните пътеки и лимитите на лечебните заведения ще бъдат увеличени с 10%. 

" Това ще докара до увеличение на приходите в регионалните и университетските лечебни заведения, като задачата е тези средства да се изразходват само за заплащане на личния състав.

По-малко ще бъде усетено увеличението на приходите в общинските лечебни заведения. Затова там търсим верен логаритъм по какъв начин спомагателните средства да доближат до личния състав ", изясни проф. Ангелов. 

Той добави, че нарастване на възнагражденията ще има и в доболничната помощ, само че не може да се ангажира с съответни цифри. 

Здравният министър регистрира, че са излезли резултатите на всички проби, които са взети от разнообразни места по поречието на река Марица. Те демонстрират, че във водата няма никакво съществуване на замърсители отвън нормите, които да са рискови за живота и здравето на хората.  

" Водоподаването е възобновено към всички хора в област Хасково, само че става само за битови потребности ", сподели проф. Ангелов. Той уточни, че в река Марица е имало амониев, нитратен и нитритен азот. Изчакват се до края на днешния ден или най-късно на следващия ден да излязат резултатите от аутопсията на умрелите животни, сподели още здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР