Не понижение, а надграждане с отговорност в ключова за бъдещето

...
Не понижение, а надграждане с отговорност в ключова за бъдещето
Коментари Харесай

Габриел: Запазвам контрола върху цифровия дневен ред, ще управлявам 100 млрд. евро

Не намаляване, а надграждане с отговорност в основна за бъдещето на Европейски Съюз област – по този начин еврокомисарят Мария Габриел разяснява пред публицисти в Брюксел номинацията си за сектор „ Иновации и младеж” в идващия състав на Европейска комисия.

„ Това е самопризнание за България (…) За мен беше значимо в новия сектор да са неща, свършени в предишния мандат – суперкомпютрите, цифровите иновационни хъбове и киберсигурността се финансират от стратегия „ Хоризонт 2020”, а по-късно – от „ Хоризонт Европа”, която ще ръководя”, изясни Габриел.
Мария Габриел получава сектор " Иновации и юноша " в новата Европейска комисия Страната ни се бореше за сектор в областта на високите технологии
Тя означи, че резервира „ в огромна част” контрола върху досегашния си сектор („ Цифрова стопанска система и цифрово общество”), въпреки той да отива в портфолиото на новия зам.-председател на Европейска комисия Маргрете Вестегер. „ Ще давам отговор за финансирането и за новия метод, по който ще действа програмата „ Хоризонт Европа” – бюджетът е 100 милиарда евро, това е трето перо в бюджета след земеделието и кохезионната политика”, акцентира Мария Габриел.

Вижте целия коментар на еврокомисаря тук:

Половината от парите са за студентска подвижност по програмата „ Еразъм”, която би трябвало да получи тройно повече средства в съпоставяне със настоящето състояние.
Кой кой е в комисията „ Фон дер Лайен “ Нашите цели са също да понижим административната тежест, съобщи ръководителят на Европейска комисия
Какви ще са целите ѝ? „ Да предлагаме европейски решения за днешните предизвикателство (…) говорили сме за приключването на мозъци и нуждата да ги задържим вътре в Европа” (…) Искам научните проучвания, нововъведенията, да носят на младежите на практика умения”.

„ Икономики като нашата, където част от обичайните браншове като тежката промишленост, няма по какъв начин занапред да се развият по метод, по който да настигне други, които са стигнали напред, нашият късмет е това – нови технологии и образование”, безапелационна беше Габриел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР