Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев. Това каза

...
Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев. Това каза
Коментари Харесай

Премиерът: Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор

Не поддържам митингите против избора на Иван Гешев. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в утринния блок на  бТВ .

„ Аз кардинално не обичам митингите. Ако мога да предотвратя, постоянно се съгласявам, правя отстъпка, с цел да не изкарваме хората на улицата и да затрудняваме придвижването “, сподели още той. Борисов акцентира, че за него не е проблем избора на Гешев за основен прокурор. „ Защото с Христо Иванов по този начин променихме преди време закона, че съдиите да си избират съдиите, а прокурорите – прокурори. Сега би трябвало да го съблюдаваме “, сподели още той. „ Когато приказваш за господство на закона, а не спазваш закона, малко е двулично. Казано е в изборния ден не се пропагандира, не се внушава.

Президентът внуши, че аз съм имал голяма квота във Висш съдебен съвет. А в действителност ГЕРБ посредством своите експерти, които е предложил през парламентарната квота, са трима индивида от 24. С толкоз индивида е гласувала и партията на президента Радев. С трима индивида за Гешев. Е, за какво е това подстрекателство в деня на изборите? “, добави премиера.

„ Иначе завчера се чухме, следва среща на върха в НАТО. Разбрахме се, ще се забележим дружно с двамата вицепремиери, външния министър и военния министър, преди да заминат. Той ще води българската делегация, с цел да си уеднаквим позицията “, изясни Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР