Не по-малко са съмненията за достоверността на данните от машините,

...
Не по-малко са съмненията за достоверността на данните от машините,
Коментари Харесай

Иван Иванов: Машините намалиха избирателната активност

Не по-малко са подозренията за достоверността на данните от машините, добави Иван Иванов 

Въвеждането на машините беше напълно по самодейност на Българска социалистическа партия, само че обстоятелствата демонстрират, че това не е съвършеното решение и това наложи а предприемем връщането на хартията, разяснява депутатът от Иван Иванов в коридорите на Народното събрание, съобщава . 

По думите му гласоподавателите са намалели фрапантно през последната година, като повода е точно машинното гласоподаване. 

" Не по-малко са подозренията за достоверността на данните, знаете, че ЦИК нееднократно е отказвала да даде достъп до кода на машините, т.е. политическите субекти да имат справедлива информация по какъв начин се обработват данните от СИК и протоколите ".

" Разчитаме, че значително гласоподаватели, които нямат доверие в машината, ще се върнат по изборните секции ", разяснява Иванов.

Съмненията за подправяне на вота с хартия са неприятен отзив за работата на Министерство на вътрешните работи през годините, счита социалистът. 

" Бездействието на институциите даде опция през годините ГЕРБ да изработят една съвършено работеща машина дружно с Движение за права и свободи за надзор на своите гласоподаватели и за манипулиране на тези протоколи. Ако институциите работят, няма да бъдем очевидци на сходно манипулиране на вота ", сподели Иванов.

Определи като нелогично Политическа партия да поставят Българска социалистическа партия в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи за хартиената бюлетина и разяснява, че по същата логичност ГЕРБ и Политическа партия са " военнолюбска коалиция, която желае да вкара България в пряк спор " поради военната помощ за Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР