Не по-малко от две години ще са необходими, за да

...
Не по-малко от две години ще са необходими, за да
Коментари Харесай

Стана ясно колко време е необходимо за втори лифт над Банско

Не по-малко от две години ще са нужни, с цел да стартира построяването на втори кабинков въжен превоз над Банско. Това предвижда представител на концесионера „ Юлен” след среща в екоминистерството, където беше показан идейният план за новото спортно оборудване.

„ Имаме две екологични процедури, които ще минат през цялостно правосъдно обжалване”, съобщи юрист Петър Петров, представител на „ Юлен”. „ Една правосъдна процедура на две инстанции е не по-малко от една година, т.е. ще има две цялостни години”, пресметна той.

На срещата в Министерство на околната среда и водите са разисквани дейностите по съответните процедурни стъпки. Първата от тях е наемането на проектантски екип от страна на концесионера, след което ще се изготви стимулирано предложение до община Банско.

По думите на юрист Петров нито един от водещите международни експерти не предлага разновидността за увеличение на потенциала на сегашната кабинка.

„ Тълпата, която сега се събира на началната станция на кабинковата въжена линия, ще се придвижи на горна станция. Това голямо количество хора ще се събира на Бъндеришка поляна и лифтовете, които са там, няма да могат да ги извозят. Ако има втора кабинка, тези потоци ще се разделят – единият ще върви към Бъндеришка поляна, за по-напредналите скиори, и към местността Шилигарника за по-начинаещи”, разяснява той.

„ Ако стартираме да вършим реорганизация, това значи, че две години ски зоната ще бъде откъсната и няма да има връзка с града, защото ще би трябвало да премахнем съществуващата кабинка”, означи още представителят на „ Юлен”.

Това значи, че през този интервал до планината ще се стига с коли, което е по-замърсяващо, сподели кметът на Банско Георги Икономов, който също участва на срещата в Министерство на околната среда и водите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР