Не по-късно от есента се планира да бъде сформиран първият

...
Не по-късно от есента се планира да бъде сформиран първият
Коментари Харесай

Русия най-късно до есента ще има първи полк, въоръжен със Сармат

Не по-късно от есента се възнамерява да бъде образуван първият в Русия полк, въоръжен с балистични междуконтинентални ракети “Сармат”. Това заяви в телевизионно изявление генералният шеф на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин.

Полкът ще бъде ситуиран в град Ужур в Красноярския край. Ще се употребяват пусковите шахти на по-старите ракети “Воевода”, сподели Рогозин в изявление за телевизия “Русия 24”. Той посочи, че по този начин ще бъдат спестени средства и ще бъде ускорено приемането на въоръжение на новата система.

Първата междуконтинентална балистична ракета “Сармат” беше изстреляна в сряда от космодрума “Плесецк” край Архангелск. Ракетата измина дистанцията от 5600 км до полигона Кура на полуостров Камчатка.

От Министерството на защитата увериха, че сложени задания са били изпълнени напълно и че на всички стадии от полета са били доказани предварителните калкулации.

Според президента Владимир Путин новата ракета още дълго време ще остане без аналог в света и ще накара да се замислят тези, които заплашват Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР