* Не отмивайте там маската си за лице, ако е

...
* Не отмивайте там маската си за лице, ако е
Коментари Харесай

8 неща, които никога не трябва да изливаме в канала на мивката

* Не отмивайте там маската си за лице, в случай че е на основата на глина, тъй като тя елементарно се отсрочва по стените на тръбите и ги стеснява.
* Не изсипвайте мазни артикули, освен хранителни, а и козметични, тъй като запушват непоправимо канала.
* Шумящите бомбички за вана съдържат и съставки като тези в праха за пране. Те полепват извънредно елементарно по стените на тръбите и лимитират пропускливостта им.
* Никога не пускайте коса в канала на мивката! Тя единствено ще го запуши, улавяйки нечистотиите.
* Интериорна багра. Всеки тип съдържа химикали, които сигурно са рискови за околната среда и хората, в случай че използването не се прави съгласно предписанията.

Най-добре предайте остатъците в бунище за строителни боклуци или ги подарете на различен, чието жилище се нуждае от козметичен ремонт, а за какво не на детска градина или учебно заведение.
* Утайката от кафе е потребна за доста неща, само че в случай че я изхвърляте в канала, рискувате да го запушите.
* Водата, която е гореща над 60 градуса, може да разтопи част от тръбите, по тази причина внимавайте!
* Мнозина изсипват остатъците от храна точно в мивката, преди да слагат мръсната посуда в миялната машина. Вече стана дума по какъв начин работят мазнините на канализацията. Но тя може да се запуши и от зърнени храни и ориз, които от влагата ще се надуят, и от артикули с брашно, тъй като то полепва по стените и стеснява пропускливостта.

Правете профилактично отпушване на канали един път в седмицата или на две седмици със следните артикули, които са изпитани и в действителност работят:
Отпушване на канали със сода за готвене, оцет и сол
Уверете се, че няма вода в мивката. Вземете една чаена чаша, която ще употребявате за мярка. Напълнете я със сода и изсипете в канала, напълнете я още веднъж, само че този път със сол и изсипете. Последно напълнете чашата с винен оцет и залейте. Оставете да подейства за 10 минути, след което залейте с вряща вода. Ако каналите са запушени, само че не напълно, а просто водата мъчно се оттича, то очаквайте методът да подейства.

Отпушване на канали със сода за готвене и оцет
Изсипете ¾ от чаена чаша цялостна със сода в канала/мивката. Изсипете половин чаша винен оцет от горната страна и неотложно покрийте с плоска паница. Оставете да подейства за 30 минути, като през това време не употребявате мивката и не повдигате чинията. Залейте с 2 литра вряща вода и оставете кранчето на топлата вода да течен в продължение на 2-3 минути.

Отпушване на канали с кока кола
Не сме сигурни какъв брой еко е да отпушваш канала с кока кола, само че сигурно е по-екологично от потреблението на препаратите, които продават по магазините. Още по-важно в тази ситуация е, че газираната напитка в действителност работи, а технологията е доста просто – изсипете един литър от нея в мивката/канала/тоалетната паница, оставете да подейства през нощта, а на сутринта залейте с няколко литра вряла вода. Ако това не подейства, използвайте и вакуум, с цел да бъдете сигурни в отпушването.

Отпушване на канали с бутало
Това е един от най – надеждните принадлежности за отпушване на канали у дона, когато става дума за битови проблеми, като затлачени канали. То е ефикасно както за отпушване на тоалетни, по този начин и на умивалници. Покрийте с отвора на буталото единия завършек на тръбата на мивката и започнете да го движите пламенно нагоре – надолу. Това би трябвало да провокира налягане на водата, което да провокира канала да се отпуши.

Отпушване на канали с веро или сапун
Тайната е в хлъзгавата им текстура, която е в положение да отстрани блокажите в запушените канали в жилището ви. Първо би трябвало да разтворите 1 кг. от миещата течност в три литра гореща вода. Веднага по-късно можете да изсипете получената примес в канализационната тръба и да оставите за една нощ да подейства. На идващия ден направете процедурата с гореща вода, посочена по – горе.
Бъдете сигурни, че домашните артикули, които употребявате за отпушване на канала, ще работят освен в тази посока, само че и ще го почистват, дезинфекцират и ще гонят неприятните миризми.
Инфо: Мила

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР