Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова

...
Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова
Коментари Харесай

Разследват теч на данни за ваксинирани във Велинград

Не дават отговор на истината изказванията, че против журналистката Мария Цънцарова е формирано досъдебно произвеждане, декларират от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От там внесоха обяснения, че от чиновници на Групово дело „ БОП “ Министерство на вътрешните работи е осъществена инспекция за закононарушение по член 319а алинея 1 от Наказателен кодекс. Резултатите от същата са постъпили в Оперативна програма –Пазарджик, с мнение за формиране на досъдебно произвеждане. С разпореждане от 14.07.2022 година на ОП-Пазарджик е било формирано досъдебно произвеждане за това, че в интервала от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр. Велинград непозволено е сбъднат достъп до осведомителна система – Национална здравна осведомителна система, като е получена информация по отношение на персонални здравни данни на физически лица, касаещи имунизационния им статус и казусът не е незначителен - закононарушение по чл.319а ал.1 от Наказателен кодекс.

Той гласи: „ Който непозволено реализира достъп до осведомителна система или елементи от нея, в немаловажни случаи се санкционира с отнемане от независимост до шест години и с санкция до три хиляди лв. “.

Предмет на досъдебното произвеждане са обстоятелствата и събитията, относими към предмета на закононарушението. По досъдебното произвеждане не е повдигнато обвиняване, като на сегашния стадий се събират писмени доказателства и се правят разпити на лица в качеството на очевидци.

На 16 септември АЕЖ алармира за напън върху Цънцарова. В своя позиция оттова обявиха, че тя е привиквана от органите на реда за да разкрие източниците си на информация по материала ѝ за имунизираните депутати на партия „ Възраждане ”. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР