Не от името на народа, а от свое име искам

...
Не от името на народа, а от свое име искам
Коментари Харесай

Г-жо Караянчева, по вашата логика излиза, че Борисов е най-големият лицемер

Не от името на народа, а от свое име желая да ви кажа - стига двуличие. Многократно и по разнообразни мотиви е ставало дума за нуждата да се разграничава институционалното говорене от говоренето във Фейсбук, каквото всъщност съставлява изявлението ми в Лом, качено на лайф на моята стена.
Думите са на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която през днешния ден взе думата и се отбрани от парламентарната естрада по време на дебата за нейната оставка. Повод за коментара й е скандал, станал преди към две седмици, когато Караянчева се обърна към партийния актив в Лом и изрази възмущението си от обстоятелството, че протестиращите против “лошия Бойко” употребяват метото, издигнато от него.

Аз обаче не разбирам - би трябвало ли, или не би трябвало в последна сметка да разграничаваме институционалното говорене с говоренето в обществените мрежи и в случай че да, какво вършим тогава с политиката на премиера Борисов?

Министър-председателят трансформира в норма воденето на политика през Фейсбук. Милиони раздава министър председателят по време на живи включвания в обществените мрежи, разяснява кавги, политически съперници, инспектира градежи и то със служебния си джип. Е ли или не е в последна сметка това публично? В качеството си на какъв го прави, госпожо Караянчева?

Защото в случай че не е публично, то тогава държа да схвана по какъв начин министър-председателят реализира работата си през последните не просто месеци, само че и години. И пред кого се регистрира? Ако пък да - тогава за позициите на кои лица в обществените мрежи е обикновено да се гледа публично и за кои не?

“Появи се дори нова настолна игра - събери вдъхновяващи думи на предходни велики ръководители и ги съпостави с една имитация, казана на чисто партийно заседание или протест. Тази настолна игра обаче, сътрудници, и ние можем да я играем. Ще ви дам образец с изявления на предишнии държавни глави на България.

" Нашето дело е свято и надяваме се, че Бог ще го вземе под своя отбрана и ще ни даде нужната помощ, с цел да спечелваме и да бием вразите си " - княз Александър Батенберг.

" Наш дълг, дълг на всинца ни - от най-малкия до най-големия е да запазим и засилим единството. Неговият тласък е безграничната обич към родината, която живее през поколенията. Нека, изпълнявайки дълга си, бъдем сплотени в името на това, което остава след нас и което би трябвало да бъде наш фетиш - Отечеството " - цал Борис III.

" Да затворим фабриката за илюзиите " - президентът Петър Стоянов.

И най-после - президентът Румен Радев, определен от обединението БСП-ДПС: Мутри вън!

Това е ситуацията ", съобщи от трибуната Караянчева.

И тук изникват още доста въпроси, госпожо Караянчева в младата ми и евентуално профан глава. Правим ли разлика сред журналистически коментар и политически коментар? И това изявление от трибуната на Народното събрание по адрес на журналистически коментар е ли или не е публично в последна сметка? Защото е направено на работно място и в работно време.

Това е ситуацията. Наистина. Днес за следващ път в Народното събрание станахме очевидци на спор, който по-скоро наподобява на махленска препирня, а не на политическо говорене. Затова са нужни избори, господа.

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР