Не остана човек на Земята, който да не се осведоми

...
Не остана човек на Земята, който да не се осведоми
Коментари Харесай

Спете спокойно: Касияс не е гей. Чист п*дер@ст е!

Не остана човек на Земята, който да не се осведоми за неделните откровения на една от огромните звезди на международния футбол Икер Касияс.

Е, в случай че въпреки всичко някой по незнайни аргументи е проспал уикенда и не е схванал — в неделя някогашният вратар на Испания и „ Реал “ Мадрид постна в Туитър акаунта си скромното

„ Надявам се да ме почитате: Аз съм гей. “



Кратко и ясно: „ Надявам се да ме почитате: Аз съм гей. “

След час футболната легенда изтри туита и разгласи, че акаунтът му в обществената мрежа е хакнат:



Акаунтът ми е хакнат... 

Но 26-те букви на испански към този момент бяха обиколили Земята неведнъж. За късото си битие откровението на Касияс се снабди с 250 000 реакции на утвърждение и с десетки хиляди споделяния. Това не е чудно: някогашната футболна звезда, определяна като най-хубавия вратар в историята на „ Реал “ Мадрид и на испанския футбол изобщо, има 9,7 милиона почитатели единствено в „ Туитър “.

Злите езици разправят, че част от тях са се изпарили за минути след шокиращото „ самопризнание ”, само че профилът му в обществената мрежа не отбелязва сходен спад.

Наред с многочислените доброжелателни поздравления, следват също толкоз доста хомофобски смешки и даже апели Касияс да бъде отхвърлен от катарския ефирен оператор (Катар, където след броени седмици ще се организира Световното състезание по футбол, е прочут като една от най-хомофобските страни в света).

А след това най-изненадващо пристигна идващ туит, този път от легендата на „ Барселона “ Карлес Пуйол, който накара хората наново да се замислят дали пък нещата не са тъкмо такива, каквито наподобяват:



„ Време е да разкажем нашата история, Икер “, туитна той и добави туита с емотикони със сърца и целувки.

Бившият бранител на „ Барселона “ Пуйол също отстрани отговора си и туитна: „ Направих неточност. Извинете за нескопосаната смешка без неприятни планове и изцяло неуместна. Цялото ми почитание и поддръжка за LGBTQIA+ общността. “



И тук сюжетът като за междинна ръка гей порно стартира да издиша.

Испанските медии писаха, че туитът на Касияс в действителност бил смешка в отговор на това, че неведнъж бил свързван с разнообразни дами в медиите...

Пикантният туит се появил единствено ден откакто пресата изкара нескрито връзката му с испанската актриса Алехандра Ониева.

Съмнително е даже на студент първокурсник, учещ тайните на пиара, да му хрумне сходно идиотско опрощение. Да правиш опит да се измъкнеш от челюстите на медийните акули като плиснеш и кофа кръв…

Следва още по-идиотското опрощение за хакнатия профил в Туитър. 

Не че сметки на звезди не се хакват непрестанно с концепцията хакерите да изсмучат затлъстял откуп, с цел да го върнат на притежателя.

Но пък до момента не е прочут случай някой да е съумял да си върне акаунта единствено за час.

И доста стеснителни се оказаха тези хакери — да пуснат единствено едно просто изречение от 26 букви. А и можеха да пуснат “откровението ” през днешния ден, когато се празнува Националният ден на разкриването (National Coming Out Day в САЩ). 

Касияс и Пуйол на процедура демонстрираха, че считат, че сексуалността на хората е подобаваща за смешки. И по този начин дадоха още една мощна доза ентусиазъм на почитателите да излеят на воля омразата, отвращението и подигравките, както и да насочат очевиден сигнал към други футболисти, които имат намерение рано или късно “да излязат от килера ”.

Поведението на спечелилите от Световното състезание през 2010 година беше наказано от левия бек на „ Аделаида Юнайтед “ Джош Кавало, един от дребното дейни мъже футболисти, разкрили се като гей.

„ Касияс и Пуйол да се майтапят и да се подиграват с разкриването във футбола е разочароващо “, туитира 22-годишният австралиец. „ Това е мъчно пътешестване, през което би трябвало да преминат всички ЛГБТ+ хора.

„ Да виждам моите ролеви модели и митове в играта да се подиграват с разкриването и моята общественост е повече от неуважително “, добави младият състезател.

Постът на Кавало беше ретуитнат от нападателя на „ Блекпул “ Джейк Даниелс, който през май стана първият деен състезател в Обединеното кралство, разкрил се като гей, след Джъстин Фашану през 1990 година

Испанецът Хосе Енрике, някогашен бранител на „ Ливърпул “, отговори на изказванието на Касияс, че е бил хакнат: „ Вместо да се извините и да признаете грешката, лъжете всички. “

Бившият бранител на „ Тотнъм “ Ян Вертонген също хареса поредицата от туитове, критикуващи Касияс и Пуйол, в това число един, който ги назова „ жалки “ и

ги упрекна в „ поощряване на хомофобските настройки, които и без друго са пуснали корени във футбола “.

Преди по-малко от месец няколко европейски футболни федерации желаеха техните капитани да носят ленти с цветовете на дъгата по време на мачовете от Световното състезание в Катар, с цел да водят акция против дискриминирането. Испания също съобщи съпричастност към така наречен „ Една обич “. Излиза ли, че на две от футболните митове на страната изобщо не им пука за тази акция?

В испанските медии се прокрадва и друга догадка: че туитът на Касияс е част от рекламна акция, която към момента не е разкрита. Това само би придало някакъв смисъл на безумната история. 

Последната дума има Касияс. Освен, в случай че не желаят да го запомнят с думичката, с която нормално ентусиастите удостояват съдията във футболните мачове...

И да се надяваме, че от досада скоро няма да тръгне да си сменя пола.



Време е да разкажем нашата история, Икер...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР