Не одобряват Стратегическия план за земеделиетоДокументът не е обсъденФермери от

...
Не одобряват Стратегическия план за земеделиетоДокументът не е обсъденФермери от
Коментари Харесай

Фермери на протест заради парите от ЕС

Не утвърждават Стратегическия проект за земеделието
Документът не е разискван

Фермери от Благоевградска област излязоха на митинг при пътния възел Симитли с искане за опазване на досегашните дотации за животни и мляко, заяви БНР. Ако Стратегическият проект за земеделие не бъде изтеглен от Брюксел и не бъде поправен, ще последват блокади на съществени пътища в страната, заканиха се животновъдите.

Причина за недоволството им са занижените суми за подкрепяне на бранша, които са заложени в Стратегическия проект за земеделието през идващия програмен интервал. „ Поставени сме пред приключен факт. Стратегическият проект е изпратен за утвърждение в Брюксел, а се оказва, че ставките за подкрепяне на бранша са мощно занижени “, сподели Иван Чалъков, ръководител на Съюза на животновъдите.

От сектора упорстват проектът да се върне за преправка. Министърът на земеделието ги посъветвал да внимават какво си пожелават, тъй като връщането на проекта ще значи блокиране на директните заплащания за всички. " Не знам дали министъра го лъжат или той се пробва да лъже, може би по този начин му споделят. Планът, в случай че се върне, ще продължаваме по предходния интервал както са били схемите за кандидатстване ", споделя Чалъков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР