Не одобрявам войната, но аз съм по убеждение русофил и

...
Не одобрявам войната, но аз съм по убеждение русофил и
Коментари Харесай

Георги Гергов: Не одобрявам войната, но аз съм по убеждение русофил и български патриот

Не утвърждавам войната, само че аз съм по разбиране русофил и постоянно български родолюбец.

Това сподели пред БНР почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, предприемач и мажоритарен притежател на Пловдивския панаир, някогашен член на партийното управление на Българска социалистическа партия.

Той акцентира, че има 5-годишен консулски мандат и няма желание да се откаже предварително от него поради актуалната обстановка в Русия и войната в Украйна, в която, по думите му, се избиват два приятелски славянски народа.

" Няма да мога да се виждам в очите, в случай че кажа, че не желая да съм почетен консул, тъй като ме е боязън или съм си сменил убеждението. нито съм си сменил партията, нито убеждението.... Ние не знаем какво Путин прави в Украйна. Всичко, което се приказва, са политически неща. Ние не знаем за какво американците стопират помощите и англичаните стопират помощите. Всичко това не са ли политически сделки и всичко останало ", разяснява Гергов.

В предаването " РадиоТочка " предприемачът Георги Гергов изрече мнение, че в този миг България би трябвало да има държавно управление.

" Не ме интересува сглобка ли ще е, коалиция ли ще е, каквото и да е. Но би трябвало да има държавно управление.... Сега са такива времената. Всичко това (напрежението сред партиите в ръководството - б.р.) ще изтече в канала. Бизнесът разчита на разсъдъка на политиците да създадат всичко допустимо България да има държавно управление, " разяснява той.

" Бизнесът има потребност от крепко държавно управление. Усещам го и по Панаира. Есенното ревю беше извънредно едва, тъй като не пристигнаха немските компании, които до 40% вършат ишлеме в България. Те не пристигнаха на панаира тук, тъй като складовете им са цялостни със стока и не могат да я продават. Бизнесът зависи от това какво вършат господа политиците. Трябва да има държавно управление, което да пази ползите на бизнеса, тъй като всички останали хора разчитат на бизнеса, " изясни Гергов.

Според Георги Гергов назначенията в регулаторите постоянно са били политически решения.

" Дайте ми образец с някой регулатор, където да не е политическа фигура! Някъде ми кажете, че не е политическа фигура. Всеки гледа да пробута неговия човек, не е въпросът в това да пробуташ индивида, а да се сложат хора, които да могат и да схващат.... И в този момент ще сложат близки до партийните централи, постоянно по този начин е било, " предвижда той.

Гергов не разяснява мрежите за въздействие към Петър Петров-Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса и предприемачите, които разкриват, че са били подложени на изнудване, а единствено зададе въпрос за какво са влезнали в тези схеми:

" Няма почтени в цялата работа. Не е вманиачен този, който яде баницата, а този, който му я дава ".

Не имам вяра президентът Румен Радев да направи политически план, сподели още Георги Гергов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР