Не очаквам нови арести, защото това е кръгът на обвиняемите

...
Не очаквам нови арести, защото това е кръгът на обвиняемите
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов: Поне месец и половина, че и повече, Божков няма да бъде разпитан

" Не чакам нови арести, тъй като това е кръгът на обвинените лица. Обществеността да не чака бързо развиване по процеса за разпитване на Васил Божков, най-малко месец и половина, може и повече " това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS юрист Людмил Рангелов.

Според него могат да се издигнат обвинявания единствено на показанията на Божков, само че постоянно би трябвало да се взима поради каква ще е силата на тези показания.

" Показанията на Кирил Петков не могат да имат никаква тежест по това обвиняване, той няма информация, която би свършила работа на досъдебното произвеждане ", добави юристът.

" Не съм оптимист за триумф на прокуратурата по обвиняването за неплащане на налози от Васил Божков, това е социална дъвка ", счита Людмил Рангелов.

" Това е конфликт сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Но Министерство на вътрешните работи не подходи напълно законово с дейностите си по ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, а въпреки това - по този начин постъпи и прокуратурата по отношение на Асен Василев ", съобщи още той.

Според юрист Димитър Марковски е доста ужасно, в случай че има политически детайл в битката сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, тъй като това вреди на обществото.

Относно разпита на Васил Божков, юрист Марковски съобщи, че проверяващите би трябвало да изпълнят всички процесуално-следствени дейности, с цел да могат да бъдат събрани обстоятелствата, подредени на везната на правораздаването и най-после наблюдаващият прокурор да вземе умело мнение дали има данни за осъществено закононарушение.

" Разпитът би трябвало да се случи, няма юридически път, по който да не се случи ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР