Не очаквам изненада на вота на недоверие. Няма ерозия в

...
Не очаквам изненада на вота на недоверие. Няма ерозия в
Коментари Харесай

Политолог: Вече има промяна в протеста

Не чакам изненада на вота на съмнение. Няма ерозия в парламентарното болшинство. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

По думите на политолога Страхил Делийски ерозия в парламентарното болшинство може да се чака от вътрешни проблеми в ГЕРБ. Малък сигнал за интервенция на Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е напускането на Народното събрание от страна на Джема Грозданова. Ако излезе нещо, ще излезе от там, съобщи той.

Засега партийните редици наподобяват хомогенни и в случай че има някаква заплаха от Цветанов, аз не бих я преувеличавал, уточни Ганев.

Политолог разкри аргументите за митингите и дали е допустимо служебно държавно управление

Много фактори въздействат върху динамичността на обстановката и върху стабилността на кабинета. В момента имаме поредност спорове – имаме спор изпод - митингът, институционален спор на държавното управление с президентството, вътрешен спор с оставките на тримата министри, чиито статут още не е обяснен, имаме и някаква неразбираема връзка с американското посолство. Тези спорове би трябвало да бъдат удържани, с цел да може да работи кабинетът. Ако Борисов желае да остане, той ще би трябвало да търпи прекомерно доста. Аз не съм сигурен, че той е с тази настройка, съобщи Страхил Делийски.

Според мен най-същественият фактор е един от тези спорове – митингът. Според мен персонално към този момент има смяна в митинга – той към този момент не е това, което започва. В началото там бяха Нинова, Манолова и Радев. Ако през днешния ден Нинова е там, рискува да бъде освиркана, има вербална против Манолова, а в случай че през днешния ден Радев слезе при протестиращите, не съм сигурен, че ще бъде посрещнат както преди седмица. Протестът стартира да се капсулира към демократичната градска общественост. Те доста държат този митинг да остане чист – да не ги оцветят по някакъв метод. Единственият законен състезател на този терен към този момент остава Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския, само че и това може да се промени, разяснява Димитър Ганев.

По думите му даже и митингът да реализира една от задачите си - оставка на държавното управление, за втората съществена цел - оставка на основния прокурор, "ще срещне стена ".

Иван Гешев: Не считам да си депозирам оставката
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР