Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си

...
Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си
Коментари Харесай

Шофьорката, обвинена за катастрофата на Тракия: Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам

" Не чакам хората да ме схванат. Съжалявам. Поднасям откровените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница. Това сподели плачейки пред Софийския областен съд 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, която е упрекната, че е предизвикала злополуката на автомагистрала " Тракия " на 13 април. При нея починаха 6 души, а 26 са в болница.

Точно в 16 часа стартира делото, в което ще се реши дали Цвета Таскова би трябвало да остане в ареста или да бъде пусната.

Според прокурора Мирослав Ангелов има умозаключение, че автомобилът, ръководен от младата жена, е бил механически изправен.

По делото се били разпитани 30 очевидци, а спътникът на Цвета Таскова - и пред арбитър. Той твърдял, че тя е имала зад кормилото несъответстващи дейности. Започнала е изпреварване като е позволила да настъпи удар сред нейното рено и рейса с пасажерите.

" Това закононарушение е по неволя, само че ръководството на автомобил е толкоз виновна активност, като карането на аероплан или транспортен съд ", заключи прокурор Ангелов.

Според юриста на Таскова Георги Димов, преди да се изготви автотехническа експертиза, не може да се каже кой е отговорен за злополуката. Специална експертиза може да уточни къде е било мястото на удара. Той оспори и експертизата на колата на Цвета Таскова, казвайки, че тя е направена от експерт за 10 минути. Същият специалист е правил и оглед на мястото на престъплението. Адвокатът също по този начин цитира показания на очевидци, някои от тях споделят, че не са чули удар. Други пък си спомнят, че рейсът е почнал да се клати наляво и надясно.

В залата бяха и родителите на Цвета. Стана ясно, че татко й, който сега е пенсионер, е обучавал летци, а майка й е подготвяла медицински фрагменти. Тя също се разплака и изрази съболезнования на роднините на жертвите. Тези сведения бяха обявени от бранителя на младата жена. До преди седмица тя е работила в Пампорово, а в този момент възнамерявала летния сезон да се труди в Гърция.

Таскова е с висше обучение, като нейният професионален път е обвързван със сферата на туризма. Самата тя се показа пред съда като безработна. Според бранителя й, 6 години не е имала никакви санкции като водач.

Прокурорът пък показа удостоверение за съдимост, от което се вижда, че през 2016 година младата жена е хващана да кара след приложимост на алкохол.

В нейна поддръжка юристът й сподели здравно умозаключение, че тя страда от астма. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР