Не очаквах удари с такава сила в Одеса. Това, което

...
Не очаквах удари с такава сила в Одеса. Това, което
Коментари Харесай

Българин от Украйна: България не прави достатъчно, за да защити своя суверенитет

Не чаках удари с такава мощ в Одеса. Това, което през днешния ден видях е тежко за говорене, такова нещо ми се случва за пръв път в живота. Към 12 и нещо чух първите гърмежи, само че най-лошото е, че не можеш да схванеш дали са близо или надалеч и дали си в заплаха или не.

Това сподели пред Euronews Bulgaria Петър Танев от съдружие за свободна Русия, който е в Одеса.

Моите другари, които водят война в украинската войска и тези, които са в легиона за свободна Русия ми се обадиха и ми споделиха, че е по-добре да сляза в леговище, защото кремълските войски пускат искендери, калибри и офанзивата е доста комплицирано да бъде превентирана от украинските Противовъздушна отбрана системи. Поне до 6 сутринта стоях в едно необичайно състояние, в което не можах да схвана какво въобще става. След час и нещо видях чудноват лъч, който падаше безусловно на километър от мен. В следствие се оказа, че това е съветската ракета, която падна върху Преображенския храм. Само да отбележа, че това е съветски храм, на Руската патриаршия. Разрушенията бяха безусловно до моя апартамент.

 
Поразително е, че към момента тези, които пазят опорките на Кремъл, повтарят, че Кремъл се пробва да пази съветската просвета и еднаквост. Илюстративен образец е това, което се случи – по какъв начин бомбардират съветското завещание и вършат всичко допустимо тези хора, които живеят в Одеса, а множеството от тях са съветско говорящи, да стартират да ненавиждат всичко, обвързвано с Русия. За хората в Одеса това е необикновено изменничество. Те в никакъв случай не са очаквали сходно нещо. Повечето украинци постоянно са приемали руснаците за техни братя.
Украинците са доста самоуверен народ и без значение от протичащото се в този момент, се пробват да живеят както са живели преди. В това отношение не бих споделил, че има някакви съществени промени.

Путинова Русия се пробва да се меси във вътрешните работи на България и мисля, че България не прави задоволително, с цел да отбрани своя суверенитет, изключително някои политици, които си разрешават изявления в безусловно еднакъв звук с кремълската изразителност и остават безнаказани. Смятам, че в тази война, в която се намираме, България и целия Европейски Съюз имат отношение, тъй като това визира нашия суверенитет и сигурност.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР