Не очаквах днес да се стигне до същата ситуация като

...
Не очаквах днес да се стигне до същата ситуация като
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: ГЕРБ да поемат отговорност и да предложат кабинет

" Не чаках през днешния ден да се стигне до същата обстановка като в предходния парламент. Тук отговорността е напълно на ГЕРБ, които не са провели съвещания с другите партии по отношение на избора на Росен Желязков.

 

За мен днешните дейности на партиите са някакви демонстрации на тактики от страна на партиите, само че време за тактики няма. Всичко е в ръцете на ГЕРБ, тъй като те са първата политическа мощ и отговорността е тяхна. Днес не видях образуването на някакво парламентарно болшинство.

 

Странно е, че се организираха единствено диалози сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ). Другите партии не са взели участие в тези диалози. Явно това е някакъв опит за образуване на целите на 49-о Народно събрание, без значение какъв брой дълъг ще е неговия живот.

 

Днешният ден беше доста чудноват. Не изключвам опцията и партиите да вършат демонстрации към президента, поради неговото бързане да свика Народно събрание ", добави той.  

 

" Трябва да се образува постоянен кабинет. Трябва да има работещ парламент, който да одобри извънредно значими закони. ГЕРБ, които са първа политическа мощ, би трябвало да положат всички старания това да се случи.

 

Провеждането на избори през 2-3 месеца ще е доста рискова за обичайните партии. Честите избори могат да доведат до растеж на гласовете за партии като " Взъраждане " и Има Такъв Народ. Идеята служебното държавно управление да стане постоянно е несериозна и няма по какъв начин да се осъществя.

 

ГЕРБ да поемат отговорност и да предложат кабинет. Цяла акция от ГЕРБ повтаряха, че са подготвени да решат проблемите и да носят отговорност. Председател на Народно събрание и кабинет могат да бъдат определени без гласовете на Политическа партия - Демократична България.

 

Борисов желае да ръководи с тях, с цел да смени имиджа си. Един подобен съдружен кабинет ще е извънредно нездравословен за Политическа партия - Демократична България. Те ясно обявиха, че няма да се коалират с ГЕРБ и в този момент отстояват позицията си ", безапелационен бе доцент Любенов. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР