Не обмисляме оставка на кабинета. Това заяви пред NOVA вицепремиерът

...
Не обмисляме оставка на кабинета. Това заяви пред NOVA вицепремиерът
Коментари Харесай

Дончев: От партиен интерес е да отидем на избори веднага, от държавен - не

Не обмисляме оставка на кабинета. Това съобщи пред NOVA вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Свободата и демокрацията работят през институции. Това е открила човешката еволюция за последните десетилетия. Няма по какъв начин да имаме и независимост и народна власт без институции и без правила. Това, което имаме като резултат е държавно управление, президент и други органи на държавното ръководство, определени съгласно тези правила. Отнасям се с почит и внимание към всяко гражданско искане, само че демокрацията е това – постоянно ще има някой неудовлетворен “, разяснява Дончев.

По думите му от партийна позиция е доста по-изгодно да се отиде на избори незабавно, само че това не е от държавен интерес. Той добави, че не чака ГЕРБ да изгубят половината си депутати, в случай че изборите бяха през днешния ден, отговаряйки на изявление на Цветан Цветанов.

„ По принцип организирането на митинг в поддръжка на настоящо държавно управление е леко чудноват род, само че имаше съответен мотив - приемането на България в чакалнята на Еврозоната. Освен това от организациите несъмнено има сила в посока: „ Няма да ви оставим, не отстъпвайте “ На тази сила би трябвало да се даде някакъв ход. “, съобщи вицепремиерът, като добави, че конфликтите, до които се стигна, не са били по виновност на ГЕРБ или подкрепящите партията.

„ Интересна логичност - в случай че нямаше наши симпатизанти нямаше да има бити. Това значи ли - да не се появява никой, поради заплахата да бъде обичай ", добави той.

„ Рисково е скупчването на хора. Имаше радикални детайли, агитки и провокатори в това число, само че това не значи, че няма естествени интелигентни жители в митинга, които не са пратени от никой “, уточни още Дончев.

Според вицепремиерът актуалната обстановка не може да бъде сравнявана с тази от времето на Орешарски.

 „ При Орешарски нещата бяха разнообразни. Този кабинет беше съединен от всички парчета, останали в Народното събрание. Тогава ние бяхме водеща политическа мощ. Това беше държавно управление напук. Искането в този момент е за повече независимост, народна власт и правдивост. Това постоянно е настоящо и законно “, сподели още Дончев.

„ Не можах да схвана за какво би трябвало да се желае оставката на държавното управление поради дейностите на основния прокурор. Не мога да схвана и за какво когато арестуват настоящ министър или зам.-министър това е добре, а когато има инспекция във връзка с консултант на президента това е неприятно. Не разбирам за какво водим и двата диалога. От години диалогът е какъв брой корупция има в България, а въпреки това приказваме по какъв начин е неприятно, че се подхващат съответни дейности против съответно лице. Как водим двата диалога по едно и също време? Ние управляваме и сме виновни за всичко, което става. Ние носим цялата отговорност. Какво става от другата страна и кой го провежда са ясни фигурите. Имаме участници от българския политически живот, някои от които високо институционално показани като господин президента “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР