Не обичам да говоря. Предпочитам действията ми да го правят

...
Не обичам да говоря. Предпочитам действията ми да го правят
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров за Кантарджиев: Няма нищо изключително в пенсионирането на служител на администрацията

Не обичам да приказвам. Предпочитам дейностите ми да го вършат вместо мен, само че съм провокиран да направя това изказване поради събитията от последните няколко дни. Първо, във връзка с някогашния шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания (проф. Тодор Кантарджиев, бел. ред.). Няма нищо извънредно, изключително или героично в това един чиновник на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира. Това сподели служебният здравен министър Стойчо Кацаров в изказване, публикувано от Министерството на здравеопазването.

" Второ, по повод промените на шефовете на лечебните заведения „ Лозенец “ и „ Александровска “. Цялото общество знае аргументите за тези смени. Законът дава право на министъра тогава, когато откри тежки нарушавания, да смени шефовете на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на организацията да го направи излиза отвън нейните законови пълномощия. Какво в действителност се пробват да ни кажат с това си деяние – ние сме недосегаеми, ние можем да вършим всичко безнаказано, вие не можете даже да ни промените. Можем. Този отвод може най-вече да забави събитията с няколко дни, да сложи под риск личния състав на лечебните заведения, лежащоболните. И отговорността за това ще бъде както на някогашните шефове на лечебните заведения, по този начин и на шефа на Агенцията по вписванията ", споделя още той.



" Отправям апел към министъра на правораздаването да ревизира законосъобразността на дейностите на шефа на Агенцията по вписванията и в случай че откри, както настоявам, че тя е надскочила пълномощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата служба. Искам да насочва доста ясно обръщение и за това, че някои хора, изпълнителни или други шефове, се пробват да се показват пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред с.а стояли на държавната трапеза и са правили каквото си изискат. Жертвите са други. Жертвите са тези над 20 хиляди души наши сънародници, които починаха през предходната година вследствие на неприятното ръководство на здравната система, безобразното ръководство на рецесията от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това ръководство и за аргументите, довели до тази извънредно висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата международна война ", добави Кацаров

" Нямам безусловно никакви подозрения в правилността на моите дейности и никакви съмнения да продължа по пътя, по който съм почнал ", безапелационен е служебният здравен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР