Не, няма да си говорим за чай или горещ шоколад.

...
Не, няма да си говорим за чай или горещ шоколад.
Коментари Харесай

Модерните напитки тази зима

Не, няма да си приказваме за чай или парещ шоколад. Да, те са известни питиета за студената зима и чудесна компания на топлото одеяло и книгата. Вероятно обаче знаете десетки предписания и трикове за приготвянето им.

Ето за какво ние избрахме да ви зарадваме с предписания за най-популярните зимни и празнични коктейли. С тях може да очаровате гостите си или просто да си ги забъркате за лично наслаждение и въодушевление. Тези коктейли са идеални за дългите мразовити петъчни вечери, за моментите с другари, за вечер с обичания. Те сгряват тялото и стоплят сърцето. Опитайте ги.
Кои са 3 – те ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ питиета през зимата?
През зимата една от най-често обсъжданите тематики е по какъв начин да се предпазим от всички настинки и грипове. Хората се стараят да употребяват колк...
Прочети повече
Коктейл в чаша за мартини

Нека го назовем по този начин, а вие да изберете неговото малко по-кратко име. Може просто да го наречете на себе си или обичания. Той е чисто наслаждение. За приготвянето му са ви нужни джин, лайм, кафява захар и нар. В какви количества оставяме на вас да изберете. Ако търсите повече наслада, сложете повече захар. Ако горчивият усет на лайма е обичаният ви, бъдете великодушни с него.

Как да приготвите? Замразете чаши за мартини. Докато те замръзват, пригответе сироп от захар и вода и го оставете да изстине. Добавете към него джин, сок от лайм и разбъркайте пламенно, най-добре с шейкър. Извадете замръзналите чаши и поставете на дъното на всяка една нар. Изсипете коктейла и украсете с резени лайм. Наздраве!

Пепеляшка

Коктейлът носи името на приказката, защото главната му съставна част е… печена тиква. Необходими са ви ликьор, печена тиква и кафява захар. Изпечете тиква, поръсена с кафява захар, част от нея пасирайте и смесете с ликьор до приемане на еднородна примес. Изсипете в подобаващи чаши и украсете с резени тиква и сладка сметана. По-вкусен коктейл вероятно не сте опитвали скоро. Внимавайте да не се увлечете, въпреки апетитен и сладостен, това не е десерт, а алкохолна напитка.
Четири питиета, които ще подобрят мозъчната ви активност
Мозъчната активност може доста да се усъвършенства с потреблението на няколко добре познати питиета. С настъпването на студеното време чес...
Прочети повече
Royal Pimm`s Cup

Това е коктейл-звезда, чиято рецепта дава Дарлингтън – специалист по вино и спиртни питиета, публицист и създател на книги по тематиката. Съставките са единствено Pimm`s #11 и изсъхнало вино, които се разбъркват и гарнират с по комат краставица и портокал, както и със клонче мента.

Зимна магия

Този коктейл е топъл, благоуханен, изпълнен с подправки и безподобен усет и съчетава розе с бърбън – равни елементи, гарнирани с чаша портокалов сок, захар, червени боровинки и стоплящи подправки – щипка канела и ванилия. Приготвя се като греяна ракия. Всичко се смесва без боровинките и се вари на слаб огън. Когато коктейлът е подготвен, се сервира в чаши, в които на дъното сте сложили червени боровинки и пръчка канела за лукс. Стоплете се с тази зимна магия. Наздраве!

 
Тези 7 питиета защищават от простуда
През есенно-зимния интервал, когато тялото ни е подложено на нараснал риск от настинки, вируси и инфекции, е значимо освен по какъв начин се храним,...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР