Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме“ -

...
Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме“ -
Коментари Харесай

Протест в Северна Македония заради предложението на френското председателство на ЕС

„ Не ни би трябвало Европа, в случай че би трябвало да се асимилираме “ - това е посланието на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, отправено на митинга пред постройката на държавното управление в Скопие против предлагането на френското председателство за преговорна рамка на страната с Европейски Съюз. 

Мицкоски съобщи, че не го интересува какво споделя министър председателят на Албания Еди Рама, който прикани Република Северна Македония да одобри предлагането на Европейски Съюз, само че се интересува „ от посланието на тези хиляди хора тук и това е „ Не “ на предлагането. “

„ Не желая да съм в Европа, тъй като имам право да бъда македонец, който приказва македонски език и който се бори за своята Македония, за своята еднаквост, за своята просвета, за своята история и за своето завещание. Ще чакаме. Ако Европа не е подготвена да одобри нас, цивилизованите македонци, по един цивилизован и заслужен метод, там, където ни е мястото - в Европа. Ще чакаме да дойдат хора, които схващат какво желаеме да вършим. Днес го споделяме - Македония на първо място, македонската еднаквост - на първо място “, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ. 

Протестът беше разгласен през вчерашния ден, когато след собствен разбор на предлагането Мицкоски заключи, че то съставлява „ или асимилация и българизация, или никакъв Европейски Съюз “.

Прочитът на предлагането, което държавното управление направи, е противопоставен на продължаващите и през днешния ден съвещания. На продължителна конференция с медиите министърът на външните работи Буяр Османи е безапелационен, че предлагането пази „ чист македонски език в Европейски Съюз “ и финален късмет за страната за старт на договаряния и влизане в Европейски Съюз „ подобен, какъвто е в този момент “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР