Не ни се предоставя достъп до хартията. Докосваме я за

...
Не ни се предоставя достъп до хартията. Докосваме я за
Коментари Харесай

Сиела Норма: Очакваме договорът с ЦИК да се сключи до края на седмицата

" Не ни се дава достъп до хартията. Докосваме я за първи път, когато инсталираме машините в секциите. Не може да създадем някаква оценка или разбор. Очаквам договорът с ЦИК да се подписа до края на седмицата ". Това сподели за БНР Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на " Сиела Норма ".

" Машините са същите, принтерите са същите и софтуерът е същият. Ние не може да имаме някакви нови искания. Когато ние доставяхме хартията - последно през октомври 2022 година, от 11 хиляди машини, имаше две с проблеми, свързани с принтерите, не безусловно с хартията. На последните избори бяха 100. Като % проблемите порастват, което значи, че всякога хартията е може би по-лоша от предходния ", уточни той.

" Могат да се доставят сканиращи машини, които доставят по същата технология систематизирани резултати и за гласувалите на хартия ", уточни още Тодоров.

Веселин Тодоров разяснява и казуса с остарялата памет на флашките на машините. " Тези флаш памети не са доста благонадежден притежател на информация от позиция на архивирането ѝ. Те може да се употребяват за някакъв интервал, само че не за 10 или 20 години. За някои от тях минаха повече от пет години. Според нас е наложително да бъдат подменяни. Не са доста скъпи. Дори дребна смяна в данните е мотив за прекъсване на машината ", разяснява той.
ТЕМА преди 3 часа 802 преди 2 дни 5817 преди 2 дни (обновена) 6699
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР