Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа, още нямате такава. Това

...
Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа, още нямате такава. Това
Коментари Харесай

ИТН на срещата с ГЕРБ: Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с широки пръсти

„ Не ни разглеждайте като безусловна поддръжка, още нямате такава. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ на лидерската среща с ГЕРБ-СДС.

„ Трябва да проведете тежки диалози с Българска социалистическа партия и ПП-ДБ, с които продължавате да водите договаряния. Те са много ляво настроени “, добави той.

„ Заставам пред вас с този въпрос, с цел да помислим за формата на държавното управление. Моето предложение е това да бъде експертно държавно управление с ясни цели, с съответни периоди и ясна визия за резултати, чиято дълготрайност да бъде 1 година. Това сподели номинираната за министър председател Мария Габриел от ГЕРБ-СДС на масата за договаряния за сформиране на постоянно държавно управление с Има Такъв Народ.

„ Що се отнася до експертен кабинет - това е нещо, което ние сме казвали, откогато съществуваме като политическа партия. В изпълнителната власт би трябвало да има хора специалисти, а не политически назначени лица. Това не значи, че някои политици не са специалисти. Говоря за политически водачи, които мечтаят да бъдат министър председатели. А това постоянно изкривява взаимоотношенията сред законодателната и изпълнителната власт “, това отговори Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

От думите му стана ясно, че от партията не схващат по какъв начин водят договарянията за този предстоящ кабинет. „ Мина доста време и част от нещата, които си казахме, в този момент ще ги преповторим “, сподели Йорданов.

„ За нас е значимо в тази конюнктура страната да има постоянно държавно управление с по-широка поддръжка от повече партии, тъй като една партия не може да ръководи сама “, безапелационен бе той.

„ Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с необятни пръсти. С Българска социалистическа партия се разминаваме - ние сме дясно мислещи “, акцентира Тошко Йорданов.

„ Решението на основния прокурор си е решение на основния прокурор. Аз желая да ви обърна внимание на нещо друго. Това, което следим сега с изказването на основния прокурор, потвърждава нещо, което българското общество знае, че - има политическо въздействие, или най-малко опит за политическа интервенция в правосъдната система. “ Това съобщи Тошко Йорданов във връзка скъсаната оставка на основния прокурор по-рано през днешния ден.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР