Не независими експерти, а политически фигури е по-добре да бъдат

...
Не независими експерти, а политически фигури е по-добре да бъдат
Коментари Харесай

Кирил Петков: По-добре политически назначения, а не експерти в регулаторите

Не самостоятелни специалисти, а политически фигури е по-добре да бъдат отпред на регулаторните органи в страната. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред " Дарик Радио " през днешния ден.

" Вече нямам доверие доста на концепцията за самостоятелни специалисти при назначенията. Има огромна заплаха, че такива специалисти са доста подвластни от други хора. По-добре всяка партия да постави политическо предложение, да не се поставят незнайни имена. Очаквам да знам кой стои зад този човек. Трябва да има повече ясна политическа отговорност ", съобщи той.

И призна, че обновяването на регулаторите у нас ще бъде " доста тежка борба ". Но не разяснява позицията на ГЕРБ от тази седмица, съгласно която Движение за права и свободи ще имат една трета от новите назначения.

Бившият министър председател обаче призна, че все по-често ГЕРБ и Движение за права и свободи имат мощна съгласуваност по основни въпроси.

" Може би ние я направихме тази мощна съгласуваност, тъй като те видяха, че имат съперници в политиката ", е изводът на Петков.

Той разяснява и поръчката на съветската компания " Лукойл " да продаде бизнеса си у нас поради прекратяването на дерогацията.

" Опасно ще е да се появи някаква офшорка с купувачи, които обществото да не ги знае. Едната алтернатива е зад тази офшорка да са съветски купувачи, само че скрити през западен бизнес. Другата е зад нея да е консорциум със скрити български купувачи с неразбираеми капитали ", означи водачът на Политическа партия. " Аз желая притежателят да е прочут на обществото, да е с добра известност. Този актив не би трябвало да не се употребява корупционно, тъй като може за 3 седмици да смъкна което и да е държавно управление като вдигне цените на горивата "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР