Не, не получих релефни плочки или супер коремни мускули, но

...
Не, не получих релефни плочки или супер коремни мускули, но
Коментари Харесай

Правих 2-минутен планк всеки ден в продължение на 42 дни. Ето какво се случи

Не, не получих релефни плочки или супер коремни мускули, само че не съм си представял, че това ще докара до такава разлика по напълно други способи.

Напоследък доста постоянно си мисля за фитнес. Решен съм да вляза във форма, която да остане за непрекъснато.

Затова постоянно одобрявам фитнес провокации, с цел да остана по-здрав и да съм във форма.

В предишното се бях предизвиквал да се отърва от мазнините по корема си за 3 месеца. Успях и в моето „ Предизвикателство без захар “, което продължи повече от 240 дни. Но този път бях стимулиран да направя нещо по-смело.

„ Какво по-хубаво от това да приемете 2-минутното 30-дневно предизвикателство за планк! “ Помислих си. Планк провокациите са известна наклонност в обществените медии, защото могат да се вършат на всички места и когато и да е на деня.

Виждал съм хора да споделят своя опит за това по какъв начин постоянното правене на дъски им е помогнало да изградят коремни мускули с положителни плочки. Исках да ревизира дали е правилно. По-важното е, че желаех да видя дали мога да удържам тялото си против тежестта му!

Ще бъда почтен – желаех да се проваля в това предизвикателство. Не тъй като не харесвах планк, а тъй като в действителност не мислех, че е допустимо да върша планк по 2 минути всеки ден в продължение на 30 дни поред.

Но познайте какво? Не единствено изпълних предизвикването, само че и продължих да го върша. Всъщност през днешния ден е 42-ият ден и главните мускули в сърцевината на тялото ми са по-силни от всеки път!

В тази обява в блога ще споделя моите препоръки, достижения, поучения, провали и опита си с вас, тъй че да можете да изпробвате това предизвикателство сами (и може би даже да успехите моя връх!)

 Човек на име Даниел Скали неотдавна сътвори връх, като остана в позиция планк за 9 часа, 30 минути и 1 секунда. Той завоюва купата „ най-дълго време в позиция планк (мъже) “, като усъвършенства предходен връх от 8 часа, 15 минути и 15 секунди.

Планковете не бяха толкоз сложни, колкото построяването на метод на мислене

Прочетох в списанието за фитнес на Харвард, че :

„ Две минути планк постоянно се смятат за най-много и не получавате доста повече изгода по-късно. “

Така че не желаех да се втурвам в предизвикването, като се заставям да върша планк за 2 минути напряко в първия ден. Не желаех да нараня тялото си, като разкъсам мускули още през първия ден.

Затова желаех да стартира с по-малко от минута, с цел да вляза в темп.

Седмица 1:

Когато за първи път започнах да върша планкове, те бяха толкоз роботизирани. Имах възприятието, че мозъкът ми е изключен и цялата кръв е нахлула в сърцевината ми.

Първите 50 секунди от тези пози бяха битка. Гръбните ми мускули не бяха ангажирани, тъй като бях в естествената си планк форма — прибрани лакти и всичко останало, само че по-късно нещо се промени незабавно щом започнах да се движа!

Бързо разбрах, че обръщането на една страна или заемането на поза котка/крава ще улесни прехода.

Поза котка-крава

Въпреки че не бях нов в правенето на извършения със лична тежест, открих, че планковете са супер изтощителни и напрегнати за мен. Но не се отхвърлих и до края на седмица 1 можех да ги върша за 65 секунди. Сърцевината ми се усещаше малко по-силна, а коремните ми мускули се усещаха по-укрепнали.

Седмица 2:

Докато постепенно усъвършенствах придвижванията, коремът ми стартира да гори. Колкото повече упражнявах и изгарях тази упорита лой от тях, толкоз по-силни ставаха те!

През седмица 2 имах повече устойчивост, до момента в който правех планк! Чувствах гърба си по-силен и китките не ме боляха в края на всеки ден. Освен това ми стана по-лесно да уравновесявам в Warrior III (йога поза, която изисква балансиране на един крак).

Времето ми за планк беше приблизително към 95 секунди през седмица-2.

Седмица 3:

Към този миг се усещах мощен и дъските към този момент не изискваха доста старания. Тялото ми се беше приспособило към предизвикването след към две седмици, като ги правех всекидневно – макар че гъвкавостта не напредваше с нормалната си скорост, тъй като изисква повече време, с цел да се кондиционират мускулите.

Но без значение от неналичието на усъвършенстване, няма подозрение, че силата на мускулите ми се подобряваше през последните няколко седмици с помощта на постигането на задачата за време – 2 минути.

Станах лаком и желаех да се напъна още малко. Обещах да въведа различен набор от 2 минути през седмица 4.

Седмица 4:

Планковете ми вървяха добре през първия сет, само че не можах да завърша втория. Мускулите ми бяха необикновено мощни и усещах по-малко отмалялост от преди. Това беше доста добре, тъй като мина известно време, откогато бях виждал корема си стегнат!