Не, не бяхме информирани от концесионера какво ще се случва.

...
Не, не бяхме информирани от концесионера какво ще се случва.
Коментари Харесай

В Созопол има сериозно напрежение заради пясъчна дига - уж за опазване на Централния плаж

Не, не бяхме осведомени от концесионера какво ще се случва. Това съобщи новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев поради това, че централният плаж на града се оказа ограден с пясъчна дига – против морето. Той посочи, че са сезирани Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция. Според Басейнова дирекция има нарушаване, тъй като е гребано от морето, с цел да се засипва с пясък.
Представител на концесионера – Илиян Иванов, изясни, че такова нещо се прави за пръв път и по тази причина има митинги. " С нищо не се нарушава екоравновесието ", сподели той пред Нова телевизия. Срещу него незабавно заваляха обвинявания, че е употребен екскаватор и няма потребност от такива ограничения.
От Басейнова дирекция потвърдиха, че е имало съобщение от концесионера, че ще работи единствено в сухата част на плажа. Оказало се обаче, че в най-южния завършек на плажа е гребан пясък от морето. „ Нормално е кофата на багера са се намокри, като се работи ”, изясни Иванов. Проверката продължавала, информацията се обработвала и при нарушавания щяло да има наказания.
" Някой би трябвало да каже дали е законно цялото това нещо ", съобщи Янакиев по адрес на пясъчната дига.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР